Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για την διακοπή χορήγησης κύριων και επικουρικών συντάξεων γήρατος από το ΙΚΑ
Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για την διακοπή χορήγησης κύριων και επικουρικών συντάξεων γήρατος από το ΙΚΑ

Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για την διακοπή χορήγησης κύριων και επικουρικών συντάξεων γήρατος από το ΙΚΑ

Κατόπιν επιστολής του «Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου », ο Μαγνησίας Χρυσής ς υπέβαλε ερώτηση στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφαλίσεως και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την χορήγησης κύριων και επικουρικών συντάξεων γήρατος από το σε δικαιούχους ασφαλισμένους.

Συγκεκριμένα η χορήγηση διεκόπη στις 13/5/ με την δικαιολογία ότι το αδυνατεί να προβεί στην έκδοση αποφάσεων λόγω καθυστερήσεως αποστολής των ερμηνευτικών Εγκυκλίων επί του ψηφισθέντος Ασφαλιστικού όμου από το αρμόδιο .

Ο Π. Ηλιόπουλος καλεί το υπουργείο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποστείλει επιτέλους τις σχετικές ερμηνευτικές Εγκυκλίους.

“Αυτή η ολιγωρία αποτελεί όνειδος για την εικόνα της Κοινωνικής Ασφάλισης καθώς εδώ και πέντε (5) σχεδόν μήνες δεν χορηγούνται καν οι συντάξεις αναπηρίας, ενώ η κατάσταση χηρείας, στην οποία ευρίσκονται δικαιούχοι, επιτείνει σημαντικώς την οικονομική τους δυσπραγία” επισημαίνει ο βουλευτής.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση