Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για την διακοπή χορήγησης κύριων και επικουρικών συντάξεων γήρατος από το ΙΚΑ
Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για την διακοπή χορήγησης κύριων και επικουρικών συντάξεων γήρατος από το ΙΚΑ

Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για την διακοπή χορήγησης κύριων και επικουρικών συντάξεων γήρατος από το ΙΚΑ

Κατόπιν επιστολής του «Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου», ο Μαγνησίας Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος υπέβαλε ερώτηση στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφαλίσεως και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την χορήγησης κύριων και επικουρικών συντάξεων γήρατος από το ΙΚΑ σε δικαιούχους ασφαλισμένους.

Συγκεκριμένα η χορήγηση διεκόπη στις 13/5/2016 με την δικαιολογία ότι το ΙΚΑ αδυνατεί να προβεί στην έκδοση αποφάσεων λόγω καθυστερήσεως αποστολής των ερμηνευτικών Εγκυκλίων επί του ψηφισθέντος Ασφαλιστικού Νόμου από το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας.

Ο καλεί το υπουργείο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποστείλει επιτέλους τις σχετικές ερμηνευτικές Εγκυκλίους.

“Αυτή η ολιγωρία αποτελεί όνειδος για την εικόνα της Κοινωνικής Ασφάλισης καθώς εδώ και πέντε (5) σχεδόν μήνες δεν χορηγούνται καν οι συντάξεις αναπηρίας, ενώ η κατάσταση χηρείας, στην οποία ευρίσκονται δικαιούχοι, επιτείνει σημαντικώς την οικονομική τους δυσπραγία” επισημαίνει ο βουλευτής.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση