Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Ερώτηση Μεϊκόπουλου για την άδεια ειδικού σκοπού στους 8μηνους εργαζόμενους σε Ο.Τ.Α.
Ερώτηση Μεϊκόπουλου για την άδεια ειδικού σκοπού στους 8μηνους εργαζόμενους σε Ο.Τ.Α.

Ερώτηση Μεϊκόπουλου για την άδεια ειδικού σκοπού στους 8μηνους εργαζόμενους σε Ο.Τ.Α.

 

 

Την άδικη και άνιση μεταχείριση εις βάρος των απασχολούμενων σε Ο.Τ.Α. με 8μηνες από σχετικά με τη λήψη άδειας ειδικού σκοπού για λόγους υγείας εν μέσω πανδημίας, ανέδειξε με κοινοβουλευτική του προς τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών ο Μαγνησίας του -ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ζητώντας να διασαφηνιστεί το αν τελικά οι εν λόγω απασχολούμενοι είναι δικαιούχοι λήψης άδειας ειδικού σκοπού για λόγους υγείας.

Όπως επεσήμανε ο , σε σχετική Υπουργική Απόφαση (ΔΙΔΑΔ/Φ.64/420/16446//17.9.2020) περιγράφονται αναλυτικά όλα τα νοσήματα που καθιστούν τα άτομα ιδιαιτέρως ευάλωτα σε πιθανή λοίμωξη από κορωνοϊό και για το λόγο αυτό, ως υπάλληλοι σε δημόσια υπηρεσία, δύνανται κατόπιν αίτησής τους να απουσιάζουν δικαιολογημένα από την εργασία τους λαμβάνοντας την ειδική άδεια απουσίας. Με βάση την αυστηρή διατύπωση της Απόφασης, τη σχετική άδεια απουσίας «δικαιούνται όλοι ανεξαιρέτως οι υπάλληλοι που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου».

«Δεν διευκρινίζεται ωστόσο αν την εν λόγω άδεια δικαιούνται και όσοι απασχολούνται στο δημόσιο και συγκεκριμένα σε Ο.Τ.Α. με απασχόλησης ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, όπως αυτοί που εργάζονται με 8μηνη από τα του ΟΑΕΔ», σημείωσε ο βουλευτής.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος παρέθεσε μαρτυρίες εργαζομένων με 8μηνη σε Ο.Τ.Α. της Μαγνησίας σύμφωνα με τις οποίες οι , αν και εντάσσονται στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού λόγω σχετικών προβλημάτων υγείας, εντούτοις όταν προσήλθαν στο Γραφείο Προσωπικού των Υπηρεσιών τους αιτούμενοι τη λήψη της άδειας ειδικού σκοπού για λόγους υγείας, οι αρμόδιοι τους ενημέρωσαν ότι δε δικαιούνται να λάβουν την άδεια εξαιτίας του γεγονότος ότι απασχολούνται με 8μηνη .

«Η της υγείας και η προφύλαξη από τον κορωναϊό αφορά όλους ανεξαιρέτως τους εργαζομένους» τόνισε ο βουλευτής υπογραμμίζοντας πως η Διοίκηση οφείλει να συμπεριφέρεται με γνώμονα την ισονομία και την ίση μεταχείριση των εργαζομένων και ζήτησε την άμεση παρέμβαση του υπουργού για να ενταχθούν οι εν λόγω απασχολούμενοι στις κατηγορίες δικαιούχων της άδειας ειδικού σκοπού για λόγους υγείας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πνιγμός 73χρονου στα #Πλατανίδια #Πλατανίδια - https://t.co/nHgDbIEPTH -

  • Έπεσε #δένδρο στην οδό Κύπρου  #δένδρο - https://t.co/y8KCzAyi8F -

  • Τροχαίο στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού #τροχαίοατύχημα - https://t.co/dCzvE8nHRA -

"Αλιεύοντας" την είδηση