Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Ερώτηση Κ. Παπανάτσιου για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους»
Ερώτηση Κ. Παπανάτσιου για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους»

Ερώτηση Κ. Παπανάτσιου για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους»

 

Ερώτηση στην Βουλή προς τους υπουργούς Ανάπτυξης, Τουρισμού και Οικονομικών κατέθεσαν 30 βουλευτες του - ΠΣ, μετά από πρωτοβουλία της αναπληρώτριας τομεάρχη Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου, για την πληθώρα προβλημάτων που εντοπίστηκαν κατά την υλοποίηση του προγράμματος «Τουρισμός για όλους», με κρισιμότερο την αδυναμία πληρωμής των τουριστικών γραφείων που ενεπλάκησαν στη δράση «τουρισμός για όλους».

Η αναφέρει πως οι ενισχύσεις στην συγκεκριμένη δράση προκειμένου να είναι συμβατές με το δίκαιο του ανταγωνισμού, χορηγούνται βάσει του Καν. ΕΕ 1407/2013 (ενισχύσεις ήσσονος σημασίας – ) με το και τις αρμόδιες υπηρεσίες του να είναι υπεύθυνο για τη των απαραίτητων δικαιολογητικών που αποτελούν προϋπόθεση πληρωμής της κρατικής ενίσχυσης. Ωστόσο, με την υπ΄αριθμ. 14235/21-9-2020 ΚΥΑ, τα Υπουργεία Τουρισμού, Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ανέθεσαν στα τουριστικά γραφεία (παρόχους) τη των υπεύθυνων δηλώσεων όλων των συντελεστών του πακέτου, προκειμένου να ελεγχθεί ο περιορισμός του προγράμματος ενισχύσεων , με αποτέλεσμα να εμποδιστεί ουσιαστικά η διαδικασία πληρωμής και χιλιάδες ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων να βρίσκονται σε απόγνωση.

Η κα Παπανάτσιου σημειώνει πως χιλιάδες τουριστικά γραφεία βρίσκονται εγκλωβισμένα, εξαιτίας της ανωτέρω Υπουργικής απόφασης, αφού δεν δύνανται να συγκεντρώσουν το σύνολο των δικαιολογητικών εν μέσω τουριστικής περιόδου και παρακωλύεται εξ αυτού και η δική τους πληρωμή. Παράλληλα δε, η ίδια η μη πληρωμή των vouchers των τουριστικών γραφείων, εξαιτίας ελλείψεως δικαιολογητικών έμμεσου εμπλεκόμενου, συνιστά παράβαση του κανονισμού, ο οποίος προβλέπει ότι η πληρωμή μετά τον έλεγχο αφορά εκάστη επιχείρηση για την οποία πρόκειται να χορηγηθεί ενίσχυση (έμμεση ή άμεση), όπως άλλωστε βεβαιώνει και με έγγραφό της η Ειδική Υπηρεσία Κρατικών Ενισχύσεων (ΕΥΚΕ) της Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Με βάση τα παραπάνω οι 30 βουλευτές του -ΠΣ ερωτούν τους υπουργούς αν τελεί σε γνώση τους το ζήτημα που έχει προκύψει εξαιτίας της ΚΥΑ των Υπουργείων αρμοδιότητάς τους και αν ναι, πώς προτίθενται να παρέμβουν προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια σε σχέση με την πληρωμή των vouchers των τουριστικών γραφείων, στο πλαίσιο του προγράμματος «τουρισμός για όλους» και επιπρόσθετα αν πρόκειται να επεκταθεί το με νέα δεδομένα το 2022, με δεδομένο ότι υπάρχουν vouchers που δεν έχουν εξαργυρωθεί.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την παράταση υποβολής αιτήσεων στο #κτηματολόγιο #κτηματολόγιο - https://t.co/pfaP3bJH7X -

  • Πήρε πιστοποιητικό από την ΕΕΑ η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου1937 - https://t.co/dp9rCldPn4 -

  • #ΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/BtayFpxZcm -

"Αλιεύοντας" την είδηση