Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Ερώτηση Κ. Παπανάτσιου για προβλήματα και καθυστερήσεις σε αποζημιώσεις απόλυσης εργαζομένων ΤΡΑΙΝΟΣΕ  
Ερώτηση Κ. Παπανάτσιου για προβλήματα και καθυστερήσεις σε αποζημιώσεις απόλυσης εργαζομένων ΤΡΑΙΝΟΣΕ  

Ερώτηση Κ. Παπανάτσιου για προβλήματα και καθυστερήσεις σε αποζημιώσεις απόλυσης εργαζομένων ΤΡΑΙΝΟΣΕ  

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε η Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου προς την υπουργό Παιδείας, για προβλήματα και καθυστερήσεις σε αποζημιώσεις απόλυσης λόγω συνταξιοδότησης εργαζομένων που μετατάχθηκαν από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε ελέγχου του Υπ. Παιδείας.

Η κα Παπανάτσιου αναφέρει πως έχει δεχθεί πολλές καταγγελίες από συνταξιούχους πρώην εργαζόμενους και ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι οποίοι είχαν μεταταχθεί με τον .3891/2010 σε ευθύνης του υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και στους οποίους δεν χορηγήθηκε η εφ’ έπαξ νόμιμη αποζημίωση απόλυσης όπως προβλέπεται. Σύμφωνα με τον . 3891/2010 το προσωπικό που μεταφέρθηκε από τον και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξακολουθεί να διέπεται από το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς στο οποίο υπαγόταν και πριν την μεταφορά στους φορείς υποδοχής.

Αποτέλεσμα των παραπάνω, όπως επισημαίνει η , ότι αρκετοί από τους συνταξιούχους έχουν προσφύγει και μάλιστα να τους επιδικάζονται, σε πρώτο βαθμό, εκτός από τις αποζημιώσεις και οι νόμιμοι τόκοι κάτι που είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον.

Για αυτούς τους λόγους ερωτάται η κα Υπουργός σε ποιες ενέργειες θα προβεί, ώστε να λυθεί η οικονομική διαφορά με τους πρώην υπαλλήλους σύμφωνα με την και το δημόσιο συμφέρον.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κορωνοϊός: Συμφωνία Κομισιόν – Novavax για έως 200 εκατ. εμβόλια #ΕμβόλιαCovid - https://t.co/9aAvqr4jYD -

  • Ξεκινούν μέτρα διαχείρισης του πληθυσμού των αγριόχοιρων στη Θεσσαλία #αγριογούρουνα - https://t.co/gZGeSn6CHP -

  • Κλειστά δίκτυα άρδευσης σε Μακρυρράχη και Πουρί στο Πήλιο #Κλειστάδίκτυαάρδευσης - https://t.co/3vxq6e4kxs -

"Αλιεύοντας" την είδηση