Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Εργοδοτική εισφορά 20 ευρώ επιπλέον ανά εργαζόμενο ζητεί το ΙΚΑ
Εργοδοτική εισφορά 20 ευρώ επιπλέον ανά εργαζόμενο ζητεί το ΙΚΑ

Εργοδοτική εισφορά 20 ευρώ επιπλέον ανά εργαζόμενο ζητεί το ΙΚΑ

Ένα επιπλέον έξοδο, 20 ανά εργαζόμενο, θα πρέπει να πληρώσουν οι εργοδότες ταυτόχρονα με τις ασφαλιστικές εισφορές μηνός Αυγούστου, καθώς το εξέδωσε το γενικό έγγραφο βάσει του οποίου θα πραγματοποιηθεί η εργοδοτική εισφορά υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Παιδικών Κατασκηνώσεων του ΟΑΕΔ.

Βάσει του εγγράφου, η εισφορά της τάξης των 20 ανά εργαζόμενο με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, που καταβάλλεται από το 2011 (όταν καταργήθηκε ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας) από τους εργοδότες Κοινών Επιχειρήσεων και Οικοδομοτεχνικών Εργων, υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Παιδικών Κατασκηνώσεων (ΕΛΠΚ) θα πρέπει να πληρωθεί ταυτόχρονα και παράλληλα με τις ασφαλιστικές εισφορές μισθολογικής περιόδου 8/2016.

Το διευκρινίζει, μάλιστα, ότι για τους υπόχρεους εργοδότες δεν απορρέει άλλη υποχρέωση (όπως για παράδειγμα υποβολή Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης για την εν λόγω εισφορά), καθώς η απεικόνιση θα υλοποιηθεί σε κεντρικό επίπεδο, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος του Ταμείου. Οπως έχει αποκαλύψει η «Κ», οι παιδικές κατασκηνώσεις του ΟΑΕΔ, αν και χρηματοδοτούνται από εισφορές εργοδοτών, έχουν μπει στο «στόχαστρο» της Παγκόσμιας Τράπεζας, καθώς συγκαταλέγονται στη λίστα με τις προνοιακές παροχές υπό ή επανεξέταση.

Οπως προκύπτει βέβαια και από το συγκεκριμένο έγγραφο, πρόκειται για μια ανταποδοτική παροχή με υπόχρεους όλους τους εργοδότες που απασχολούν μισθωτούς.

Η εισφορά 20 ευρώ ανά εργαζόμενο θεσπίστηκε το 2011 μεταξύ άλλων πόρων του ειδικού λογαριασμού παιδικών κατασκηνώσεων και αφορά εργοδότες οι οποίοι για τους εν λόγω εργαζομένους καταβάλλουν και εισφορές υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (που καταργήθηκε). Η εν λόγω εισφορά συνιστά ξεχωριστό λογαριασμό προς διαχωρισμό των λοιπών εισπρακτέων εισφορών υπέρ ΟΕΕ από το ΙΚΑ, τον οποίο το Ταμείο υποχρεούται να αποδίδει άμεσα προκειμένου να εξασφαλιστεί η υλοποίηση των θερινών κατασκηνωτικών προγραμμάτων κάθε έτους.

Την ίδια στιγμή, ο ενημερώνει ότι ξεκίνησε η χορήγηση βεβαιώσεων πλήρους απαλλαγής συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη για τους συνταξιούχους που οριστικά απώλεσαν το . Επίσης, συνεχίζεται η χορήγηση βεβαιώσεων για συμμετοχή 10% στη φαρμακευτική δαπάνη στους δικαιούχους , από τα τμήματα Εκκαθάρισης Συντάξεων, καθώς και από τα περιφερειακά τμήματα όλων των Διευθύνσεων του Οργανισμού.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αύξηση των ΚΑΠ για τους ορεινούς Δήμου ζητά ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου #δήμαρχοςΝοτίουΠηλίου… - https://t.co/NKepmXt7NM -

  • Υποψήφιοι για την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/y1RBneCA55 -

  • Αποκατάσταση οδικού δικτύου Μαυρόλοφος- Φυλάκη-Πέρδικα #Αποκατάστασηοδικούδικτύου - https://t.co/rMDcE6nTe1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση