Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Εργαζόμενοι στην καθαριότητα των φορέων δημοσίου κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός εργασίας 
Εργαζόμενοι στην καθαριότητα των φορέων δημοσίου κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός εργασίας 

Εργαζόμενοι στην καθαριότητα των φορέων δημοσίου κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός εργασίας 

Ερώτηση για τους εργαζομέ στην των φορέων του Δημοσίου κατέθεσε ο Μαγνησίας του Αλέξανδρος με βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, η παροχή υπηρεσιών ς στους φορείς του δημόσιου τομέα αποτελεί σταθερή ανάγκη καθώς στους χώρους αυτούς συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός εργαζομένων και πολιτών. Επιπλέον, η πανδημία τόνισε ακόμα περισσότερο την ανάγκη για τήρηση των κανόνων δημόσιας υγιεινής και ασφαλείας στους χώρους αυτούς, ενώ κατέστη σαφές ότι για να συμβαίνει αυτό χρειάζονται σταθερές και όχι συμβάσεις εργολαβικού τύπου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρά τη μνημονιακή μέγγενη θέσπισε τη μεταβατική διάταξη για την κάλυψη των αναγκών με 18μηνες συμβάσειςμε την προοπτική της εξεύρεσης μόνιμης λύσης στο ζήτημα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ωστόσο, επιδιώκει την εκχώρηση του έργου της καθαριότητας σε ιδιωτικά συμφέροντα, όπως εξάλλου έπραξε και στο παρελθόν. Η αποφυγή σύστασης μόνιμων θέσεων, ο μικρός αριθμός των προκηρυσσόμενων θέσεων, ο αποσπασματικός χαρακτήρας των προκηρύξεων ανά φορέα του δημοσίου και σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και η απουσία μέριμνας για περαιτέρω ενίσχυση της προϋπηρεσίας των ήδη εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας δημιούργησαν με προβλήματα.

Η μετά την έκδοση των πρώτων αποτελεσμάτων από την ΑΑΔΕ δείχνει ότι το μεγαλύτερο μέρος των ήδη εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας δεν περιλαμβάνεται στον πίνακα προσληφθέντων που σημαίνει ότι άνθρωποι με πολύχρονη, συνεχόμενη στην καθαριότητα και άνθρωποι που πλέον βρίσκονται σε προχωρημένη ηλικία βρίσκονται ξαφνικά χωρίς δουλειά.

Με πρωτοβουλία της τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξενογιαννακοπούλου ρωτήσαμε τους αρμόδιους υπουργούς αν θα δώσουν οριστική λύση με τη σύσταση μόνιμων θέσεων με βάση τις πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών, καθώς και τι προτίθενται να πράξουν για τους δεκάδες μακροχρόνια εργαζόμενους σε υπηρεσίες του δημοσίου που θα οδηγηθούν στην ανεργία μετά την οριστικο των αποτελεσμάτων των εκδοθεισών προκηρύξεων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση