Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Εργαζόμενοι στην καθαριότητα των φορέων δημοσίου κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός εργασίας 
Εργαζόμενοι στην καθαριότητα των φορέων δημοσίου κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός εργασίας 

Εργαζόμενοι στην καθαριότητα των φορέων δημοσίου κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός εργασίας 

Ερώτηση για τους εργαζομένους στην καθαριότητα των φορέων του Δημοσίου κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΑλέξανδροςΜεϊκόπουλος με βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, η καθαριότητας στους φορείς του δημόσιου τομέα αποτελεί σταθερή ανάγκη καθώς στους χώρους αυτούς συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός εργαζομένων και πολιτών. Επιπλέον, η πανδημία τόνισε ακόμα περισσότερο την ανάγκη για τήρηση των κανόνων δημόσιας υγιεινής και ασφαλείας στους χώρους αυτούς, ενώ κατέστη σαφές ότι για να συμβαίνει αυτό χρειάζονται σταθερές θέσεις εργασίας και όχι εργολαβικού τύπου.

Η κυβέρνηση παρά τη μνημονιακή μέγγενη θέσπισε τη μεταβατική διάταξη για την κάλυψη των αναγκών με 18μηνες συμβάσειςμε την προοπτική της εξεύρεσης μόνιμης λύσης στο ζήτημα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ωστόσο, επιδιώκει την εκχώρηση του έργου της καθαριότητας σε ιδιωτικά συμφέροντα, όπως εξάλλου έπραξε και στο παρελθόν. Η αποφυγή σύστασης μόνιμων θέσεων, ο μικρός αριθμός των προκηρυσσόμενων θέσεων, ο αποσπασματικός χαρακτήρας των προκηρύξεων ανά φορέα του δημοσίου και σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και η απουσία μέριμνας για περαιτέρω ενίσχυση της προϋπηρεσίας των ήδη εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα.

Η ενημέρωση μετά την έκδοση των πρώτων αποτελεσμάτων από την ΑΑΔΕ δείχνει ότι το μεγαλύτερο μέρος των ήδη εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας δεν περιλαμβάνεται στον πίνακα προσληφθέντων που σημαίνει ότι άνθρωποι με πολύχρονη, συνεχόμενη εργασία στην καθαριότητα και άνθρωποι που πλέον βρίσκονται σε προχωρημένη ηλικία βρίσκονται ξαφνικά χωρίς δουλειά.

Με πρωτοβουλία της τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Ο. κ. Ξενογιαννακοπούλου ρωτήσαμε τους αρμόδιους υπουργούς αν θα δώσουν οριστική λύση με τη σύσταση μόνιμων θέσεων με βάση τις πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών, καθώς και τι προτίθενται να πράξουν για τους δεκάδες μακροχρόνια εργαζόμενους σε υπηρεσίες του δημοσίου που θα οδηγηθούν στην μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων των εκδοθεισών προκηρύξεων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση