Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Εργατικό ατύχημα στο Κολυμβητήριο Ν. Ιωνίας
Εργατικό ατύχημα στο Κολυμβητήριο Ν. Ιωνίας

Εργατικό ατύχημα στο Κολυμβητήριο Ν. Ιωνίας

Παγίδα θανάτου για τους εργαζόμενους του Κολυμβητηρίου Ν. Ιωνίας, αποτελεί η αποψίλωση από εργατικό- εξειδικευμένο προσωπικό της Διεύθυνσης Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, από την Δημοτική Αρχή Βόλου, σύμφωνα με τη ΔΑΣ-ΟΤΑ, με αφορμή το χθεσινό εργατικό ατύχημα, όπου εργαζόμενος κεραυνοβολήθηκε από το στο Κολυμβητήριο Ν.Ιωνίας, με ειδικότητα επόπτη ασφαλείας, που κάνει χρέη ηλεκτρολόγου σε ένα μηχανοστάσιο 2000 τετραγωνικών μέτρων, κάτω από τις πισίνες του Κολυμβητηρίου, (τεράστιος υπόγειος χώρος, με θερμοκρασία 50 βαθμών Κελσίου, με νερό, χλώριο αντλίες και ηλεκτρικό ρεύμα), έρχεται να αποκαλύψει, τις ευθύνες της τωρινής Δημοτικής Αρχής, όπως και των προηγούμενων, που εφαρμόζοντας όλο το αντιλαϊκό-αντεργατικό πακέτο που θέλει τους εργαζόμενους να δουλεύουν πασπαρτού σε όλες τις σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, με κίνδυνο της ζωής τους όπως συνέβη με τον συγκεκριμένο εργαζόμενο.

Η ΔΑΣ -ΟΤΑ αναφέρει: “Να θυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι στο Κολυμβητήριο Ν. Ιωνίας, όλοι κι όλοι 5 τον αριθμό, 1 επόπτης ασφαλείας( ναυγοσώστης), ένας εργάτης γενικών καθηκόντων, 2 διοικητικοί υπάλληλοι, και ένας φύλακας, παρά την αποψίλωση του Τμήματος, όπως και όλων των υπηρεσιών στο και την εντατικοποίηση της εργασίας, ξεπερνώντας καθημερινά δυσκολίες (με 1000 περίπου ανθρώπους που μπαινοβγαίνουν καθημερινά στο χώρο, όπως αθλητές, παιδιά, μωρά, γονείς) και κινδύνους που αφορούν την ίδια τους την ζωή , κατόρθωσαν να βγάλουν σε πέρας, παρά τις αντιξοότητες, τρία παγκόσμια πρωταθλήματα.

Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος, χωρίς την ειδικότητα ηλεκτρολόγου, χωρίς ατομικά είδη προστασίας, χωρίς τα απαραίτητα προσπάθησε να κάνει αυτό που κάνουν καθημερινά και οι άλλοι εργαζόμενοι, την αποκατάσταση του ηλεκτρικού ρεύματος, για να κρατήσουν «όρθιο» το κολυμβητήριο, αφού εδώ και αρκετά καιρό απουσιάζει εργαζόμενος με την ειδικότητα του ηλεκτρολόγου, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί και να μείνει λιπόθυμος στο έδαφος για αρκετά λεπτά της ώρας. Όταν ανέκτησε τις αισθήσεις του, μόνος του στο μηχανοστάσιο σύρθηκε για να φτάσει στους συναδέλφους του, ζητώντας βοήθεια.

Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή Βόλου που συνεχίζει να έχει το συγκεκριμένο χώρο χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό. Την καλούμε πριν θρηνήσουμε νεκρούς- εργαζόμενους, να προχωρήσει στην πρόσληψη τώρα μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να ορθώσουμε τείχος αντίστασης, να βάλουμε εμπόδια, σ΄αυτή την βάρβαρη πολιτική και σε όλους όσους την εφαρμόζουν, που ένας από αυτούς είναι και η Δημοτική Αρχή Βόλου, που μόνον βάσανα και εξαθλίωση έχει να μας “χαρίσει”.”

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέος Πρύτανης του Π.Θ. ο Χαράλαμπος Μπιλλίνης #πρύτανηςΠανεπιστημίουΘεσσαλίας - https://t.co/i4FWLwv6PM -

  • Στον Βόλο ο Δημήτρης Κουτσούμπας #ΔημήτρηςΚουτσούμπας - https://t.co/GZISPk1xLM -

  • Στην Αργαλαστή οι Νίκος Χαρδαλιάς και Σοφία Ζαχαράκη #ΔΗΜΤΟΝοτίουΠηλίου - https://t.co/9m8ETKTjgR -

"Αλιεύοντας" την είδηση