Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Εργατικό ατύχημα στο Κολυμβητήριο Ν. Ιωνίας
Εργατικό ατύχημα στο Κολυμβητήριο Ν. Ιωνίας

Εργατικό ατύχημα στο Κολυμβητήριο Ν. Ιωνίας

Πγίδ θανάτου για τους εργαζόμενους του Κολυμβητηρίου Ν. Ιωνίας, αποτελεί η αποψίλωση από εργατικό- εξειδικευμένο προσωπικό της Διεύθυνσης Αθλητισμού του ΔΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, από την Δημοτική Αρχή Βόλου, σύμφωνα με τη ΔΑΣ-ΟΤΑ, με αφορμή το χθεσινό εργατικό ατύχημα, όπου εργαζόμενος κεραυνοβολήθηκε από το ηλεκτρικό ρεύμα στο Κολυμβητήριο Ν.Ιωνίας, με επόπτη ασφαλείας, που κάνει ηλεκτρολόγου σε ένα μηχανοστάσιο 2000 τετραγωνικών μέτρων, κάτω από τις πισίνες του Κολυμβητηρίου, (τεράστιος υπόγειος χώρος, με 50 βαθμών Κελσίου, με νερό, χλώριο αντλίες και ηλεκτρικό ρεύμα), έρχεται να αποκαλύψει, τις ευθύνες της τωρινής Δημοτικής Αρχής, όπως και των προηγούμενων, που εφαρμόζοντας όλο το αντιλαϊκό-αντεργατικό πακέτο που θέλει τους εργαζόμενους να δουλεύουν πασπαρτού σε όλες τις ειδικότητες σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, με κίνδυνο της ζωής τους όπως συνέβη με τον συγκεκριμένο εργαζόμενο.

Η ΔΑΣ -ΟΤΑ αναφέρει: “Να θυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι στο Κολυμβητήριο Ν. Ιωνίας, όλοι κι όλοι 5 τον αριθμό, 1 επόπτης ασφαλείας( ναυγοσώστης), ένας εργάτης γενικών καθηκόντων, 2 διοικητικοί υπάλληλοι, και ένας φύλακας, παρά την αποψίλωση του Τμήματος, όπως και όλων των υπηρεσιών στο Δήμο Βόλου και την εντατικοποίηση της ς, ξεπερνώντας καθημερινά δυσκολίες (με 1000 περίπου ανθρώπους που μπαινοβγαίνουν καθημερινά στο χώρο, όπως αθλητές, παιδιά, μωρά, γονείς) και κινδύνους που αφορούν την ίδια τους την ζωή , κατόρθωσαν να βγάλουν σε πέρας, παρά τις αντιξοότητες, τρία παγκόσμια πρωταθλήματα.

Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος, χωρίς την ηλεκτρολόγου, χωρίς ατομικά είδη προστασίας, χωρίς τα απαραίτητα εργαλεία προσπάθησε να κάνει αυτό που κάνουν καθημερινά και οι άλλοι εργαζόμενοι, την αποκατάσταση του ηλεκτρικού ρεύματος, για να κρατήσουν «όρθιο» το κολυμβητήριο, αφού εδώ και αρκετά καιρό απουσιάζει εργαζόμενος με την ειδικότητα του ηλεκτρολόγου, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί και να μείνει λιπόθυμος στο έδαφος για αρκετά λεπτά της ς. Όταν ανέκτησε τις αισθήσεις του, μόνος του στο μηχανοστάσιο σύρθηκε για να φτάσει στους συναδέλφους του, ζητώντας βοήθεια.

Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή Βόλου που συνεχίζει να έχει το συγκεκριμένο χώρο χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό. Την καλούμε πριν θρηνήσουμε νεκρούς- εργαζόμενους, να προχωρήσει στην πρόσληψη τώρα μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να ορθώσουμε τείχος ς, να βάλουμε εμπόδια, σ΄αυτή την βάρβαρη πολιτική και σε όλους όσους την εφαρμόζουν, που ένας από αυτούς είναι και η Δημοτική Αρχή Βόλου, που μόνον βάσανα και εξαθλίωση έχει να μας “χαρίσει”.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση