Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Έρχονται περικοπές για 250.000 δικαιούχους του ΕΚΑΣ
Έρχονται περικοπές για 250.000 δικαιούχους του ΕΚΑΣ

Έρχονται περικοπές για 250.000 δικαιούχους του ΕΚΑΣ

H λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και η εφαρμογή του πρόσφατου ασφαλιστικού νόμου βρέθηκαν στο επίκεντρο της ς υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος με τους επικεφαλής των δανειστών.

Κατά πληροφορίες, οι αναγκαίες εγκύκλιοι αναμένεται να εκδοθούν τις επόμενες ημέρες, όπως και οι υπουργικές αποφάσεις για την εφαρμογή των νομοθετημάτων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η στο σύνολο των δικαιούχων του που έχουν απομείνει.

Η υπουργική απόφαση που βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης, δεν προβλέπει αλλαγή στον αριθμό των δικαιούχων του , ωστόσο μείωση θα υπάρξει στα ποσά που θα καταβληθούν. Συγκεκριμένα, προβλέπεται περικοπή άνω των 400 εκατ. σε σχέση με το 2016, κάτι που πρακτικά σημαίνει Ε έως και 50% στους 250.000 δικαιούχους του επιδόματος. Η μείωση θα φανεί με τις συντάξεις Ιανουαρίου που θα καταβληθούν στις 20 με 22 Δεκεμβρίου.

Κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι στη συνάντηση δεν συζητήθηκε το θέμα της έκτακτης παροχής προς του συνταξιούχους και δεν ζητήθηκαν στοιχεία για το κόστος της εξαγγελίας και τους δικαιούχους. Ακόμη δεν τέθηκαν επί τάπητος και ζητήματα για τα οποία πιέζει συνήθως στο , όπως η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις κύριες συντάξεις.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, για τον επόμενο χρόνο μετατίθεται η για τον επανϋπολογισμό των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων καθώς αργεί ακόμα από την Εθνική Στατιστική Αρχή η έκδοση του αναγκαίου μαθηματικού τύπου βάση του οποίου θα υπολογίζεται το μέσο εισόδημα από το 2002 και μετά.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση