Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Έρχονται περικοπές για 250.000 δικαιούχους του ΕΚΑΣ
Έρχονται περικοπές για 250.000 δικαιούχους του ΕΚΑΣ

Έρχονται περικοπές για 250.000 δικαιούχους του ΕΚΑΣ

H λειτουργί του Ενιίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και η εφαρμογή του πρόσφατου ασφαλιστικού νόμου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με τους επικεφαλής των δανειστών.

Κατά πληροφορίες, οι αναγκαίες εγκύκλιοι αναμένεται να εκδοθούν τις επόμενες ημέρες, όπως και οι υπουργικές αποφάσεις για την εφαρμογή των νομοθετημάτων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η περικοπές στο σύνολο των δικαιούχων του ΕΚΑΣ που έχουν απομείνει.

Η υπουργική απόφαση που βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης, δεν προβλέπει αλλαγή στον αριθμό των δικαιούχων του ΕΚΑΣ, ωστόσο θα υπάρξει στα ποσά που θα καταβληθούν. Συγκεκριμένα, προβλέπεται περικοπή άνω των 400 εκατ. ευρώ σε σχέση με το , κάτι που πρακτικά σημαίνει περικοπές ΕΚΑΣ έως και 50% στους 250.000 δικαιούχους του επιδόματος. Η θα φανεί με τις Ιανουαρίου που θα καταβληθούν στις 20 με 22 Δεκεμβρίου.

Κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι στη συνάντηση δεν συζητήθηκε το θέμα της έκτακτης παροχής προς του συνταξιούχους και δεν ζητήθηκαν στοιχεία για το κόστος της εξαγγελίας και τους δικαιούχους. Ακόμη δεν τέθηκαν επί τάπητος και ζητήματα για τα οποία πιέζει συνήθως στο ΔΝΤ, όπως η της προσωπικής διαφοράς στις κύριες .

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, για τον επόμενο χρόνο μετατίθεται η εγκύκλιος για τον επανϋπολογισμό των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων καθώς αργεί ακόμα από την Στατιστική Αρχή η έκδοση του αναγκαίου μαθηματικού τύπου βάση του οποίου θα υπολογίζεται το μέσο εισόδημα από το 2002 και μετά.

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση