Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Έρχεται πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 35.000 ανέργους
Έρχεται πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 35.000 ανέργους

Έρχεται πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 35.000 ανέργους

ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ

Εντός του 2020 αναμένονται οι 35.000 ανέργων σε δήμους, περιφέρειες, κέντρα κοινωνικής πρόνοιας και υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.

Το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τη διοίκηση του έχει δεσμευθεί για την αναμόρφωση των προγραμμάτων απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα. Στόχος είναι η 8μηνη να συνδυαστεί με εξειδικευμένη και πιστοποιημένη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η προκήρυξη του προγράμματος ενδέχεται να βγει ακόμη και έως το τέλος του τρέχοντος έτους, ώστε από τον Ιανουάριο να ξεκινήσει η τοποθέτηση των ανέργων στις θέσεις τους. Βάσει του σχεδιασμού, η κατάρτιση και η θα πραγματοποιηθούν σε αντικείμενα που έχουν ζήτηση από την τοπική αγορά εργασίας, ώστε οι μακροχρόνια άνεργοι που θα βγουν από τα νέα προγράμματα να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες επανένταξης στην αγορά εργασίας του ιδιωτικού τομέα.

Το νέο πρόγραμμα θα απευθύνεται κυρίως σε μακροχρόνια ανέργους και θα περιλαμβάνει με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, η οποία θα παρέχεται με τη μορφή έργων τα οποία θα έχουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα παράδοσης. Τα αυτά δεν θα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Θα έχουν μετρήσιμα , ώστε να συμβάλουν στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων των περιφερειών και θα αφορούν όπως για παράδειγμα η συντήρηση και αναβάθμιση μικρών υποδομών, η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους, η αναβάθμιση και του περιβάλλοντος κ.λπ.

Ως προς τους δικαιούχους, η νέα στόχευση αφορά κατά κύριο λόγο άνεργους που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα επανένταξης στην αγορά εργασίας, όπως μακροχρόνια άνεργοι και ιδίως μεγαλύτερης ηλικίας. Ηδη, έχουν διαπιστωθεί ανάγκες για πάνω από 70 ειδικότητες υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, τεχνολογικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, όπως διοικητικό και οικονομικό προσωπικό, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, βρεφονηπιοκόμοι, υδραυλικοί, , οδηγοί, κηπουροί, αλλά και βοηθητικό προσωπικό καθαριότητας και φύλαξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα υπάρξουν ιδιαίτερες αλλαγές στη διαδικασία της μοριοδότησης των ωφελουμένων, οι οποίοι θα αξιολογούνται με βάση τα εξής χαρακτηριστικά:

• Χρονικό διάστημα συνεχόμενης ανεργίας, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες: 1 μόριο ανά μήνα, το οποίο διπλασιάζεται για τους ανέργους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών.

• Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου με ανώτατο όριο τους 60 μήνες: 1 μόριο ανά πλήρη μήνα.

• Αναπηρία 50% και άνω.

• Ετήσιο εισόδημα του φορολογικού έτους 2018, ατομικό ή οικογενειακό.

• Ηλικία με ιδιαίτερη πριμοδότηση των μεγαλύτερων ηλικιακών ομάδων.

• Αριθμός ανηλίκων τέκνων.

• Γονέας προστατευόμενου ή προστατευόμενων τέκνων ΑμεΑ, ανηλίκων ή και ενηλίκων, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

• Δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος (νυν ΚΕΑ).

• Πριμοδοτούνται επίσης με έξτρα μόρια ωφελούμενοι που δεν είχαν τοποθετηθεί σε αντίστοιχα προγράμματα του παρελθόντος.

• Εντοπιότητα.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εγκλημα στα Γλυκά Νερά: Με αλεξίσφαιρο γιλέκο στον εισαγγελέα ο 32χρονος #ΓλυκάΝερά - https://t.co/Bt6JrXSYb5 -

  • Συνελήφθησαν με μικροποσότητες κάνναβης #μικροποσότητεςκάνναβης - https://t.co/HfotiZXRSk -

  • Το Lab Art yard στην αυλή του Τσαλαπάτα ξεκινάει με δυναμικό τριήμερο συναυλιών #LabArt - https://t.co/SKyefhU2K0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση