Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Επιτροπή Σοφών : Κατοχυρώνεται και Διευρύνεται ο Εργασιακός Μεσαίωνας
Επιτροπή Σοφών : Κατοχυρώνεται και Διευρύνεται ο Εργασιακός Μεσαίωνας

Επιτροπή Σοφών : Κατοχυρώνεται και Διευρύνεται ο Εργασιακός Μεσαίωνας

Η κυβέρνηση και ο υπουργός της κ. , νεκροθάφτες της κοινωνικής ασφάλισης, εφιάλτες των συνταξιούχων, έχουν βαλθεί να «σώσουν» τις εργασιακές σχέσεις και τα εργατικά δικαιώματα, όπως ακριβώς «έσωσαν» και τις συντάξεις με το νόμο λαιμητόμο. Κατ ‘εντολή του και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων έχουν βάλει στο στόχαστρο ότι έχει απομείνει από Συλλογικές συμβάσεις και τα εργατικά – συνδικαλιστικά δικαιώματα που μπαίνουν εμπόδιο στην ανάπτυξη που ευαγγελίζονται, δηλαδή στην διατήρηση και την της κερδοφορίας των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Αυτό υπηρετεί η Έκθεση των Σοφών.

Με τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού, για την δήθεν «θετική κατεύθυνση» που κινείται το της «επιτροπής σοφών», μας δίνει μια πρόγευση για την του νέου κύκλου επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα. Το συγκεκριμένο θέτει όρους και προϋποθέσεις για την υπογραφή ΣΣΕ που θα βοηθούν στην μεγαλύτερη μείωση των μισθών για να διασφαλίζουν την κερδοφορία του κεφαλαίου. Ταυτόχρονα ενισχύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και μάλιστα προτείνονται ως αντίδοτο στην .

Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργατοϋπάλληλους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Με οργάνωση και συσπείρωση στα ταξικά , της ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα, να εμποδίσουμε τον σχεδιασμό τους και ταυτόχρονα να οργανώσουμε την δική μας επίθεση με βάση τις ανάγκες μας. Να διεκδικήσουμε την ζωή που μας αξίζει.

Να στηρίξουν την πρωτοβουλία των Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, για την επαναφορά των ΣΣΕ και αναπλήρωση των απωλειών που έχουν δεχτεί οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο, με στους μισθούς, τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ανανέωση συνεργασίας ποδοσφαιριστών του Θησέα Αγριάς #ΓΣΘησέαςΑγριάς - https://t.co/ymnS5snDkP -

  • Ασφαλτόστρωση της οδού Βλάχα-Βροντερό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #εργασίεςασφαλτόστρωσης - https://t.co/enhrih2H9A -

  • Χρηματοδότηση ιδιωτικών συνδέσεων αποχέτευσης σε Συκούριο και Νίκαια - https://t.co/T09JTFEuVL… -

"Αλιεύοντας" την είδηση