Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Επιτροπή Αγώνα Πολιτών: Σταμάτησε η εκφόρτωση του rdf
Επιτροπή Αγώνα Πολιτών: Σταμάτησε η εκφόρτωση του rdf

Επιτροπή Αγώνα Πολιτών: Σταμάτησε η εκφόρτωση του rdf

Νέο ραντεβού των πολιτών αύριο στην Περιφέρεια ς

Σταμάτησε από χθες το απόγευμα η εκφόρτωση του απορριμματογενούς καυσίμου rdf, που είχε ξεκινήσει από το μεσημέρι της Δευτέρας, όπως επισημαίνουν τα μέλη της επιτροπής αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών, που και σήμερα διαμαρτύρονται έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησιας, ζητώντας το πόρισμα της αυτοψίας που έγινε χθες στο χώρο του λιμανιού από το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος.

Αροσωπεία της επιτροπής πολιτών συναντήθηκε με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, καθώς η αεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη βρισκόταν στο Ανατολικό Πήλιο, από τον οποίο ζήτησαν την άδεια λειτουργία της ΑΓΕΤ.
Όπως ανέφερε το μέλος της επιτροπής Βάλμη Παπαδοπούλου, η εκφόρτωση του υλικού από το έχει σταματήσει από χθες το απόγευμα, μετά την καταγγελία της επιτροπής για παράβαση των όρων της Α, ενώ είναι άγνωστο αν στα αμπάρια του υ, που παραμένει στο λιμάνι της ΑΓΕΤ, υπάρχει άλλο υλικό προς εκφόρτωση.

Σύμφωνα με μέλη της επιτροπής, το πόρισμα της αυτοψίας δεν θα εκδοθεί σήμερα, διότι παράλληλα γίνεται κατάθεση στον εισαγγελέα για μήνυση που είχε καταθέσει η Περιφέρεια κατά της ΑΓΕΤ, για την ανοιχτή αποθήκευση του rdf που είχε γίνει το Νοέμβριο του 2018.

Τα μέλη της επιτροπής ζήτησαν από την υπηρεσία αν το πόρισμα διαπιστώνει παραβάσεις να σταματήσει η εκφόρτωση, κάποια έγγραφα για την αποθήκευση του υλικού και τη για τη διασυνοριακή μεταφορά του και διευκρινίσεις για τον τρόπο δειγματοληψίας του rdf, διότι θεωρούν ότι δεν είναι ο ενδεδειγμένος.

Νέο ραντεβού των πολιτών αύριο στην Περιφέρεια ς

Αύριο στη μία το μεσημέρι, η Επιτροπή Πολιτών Αγώνα, δίνει νέο ραντεβού με τους στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Πολλά έρχονται στην επιφάνεια καθώς οι πιέζουμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Πρέπει να ξέρουν ότι θα είμαστε κάθε μέρα εκεί μέχρι να πετύχουμε το τελικό αποτέλεσμα, την παύση της καύσης. Μπορούμε και θα το πετύχουμε. Σήμερα ήταν μια μικρή νίκη. Περιμένουμε την μεγάλη! Σε χρειαζόμαστε να είσαι ΕΚΕΙ στο καθημερινό μας ραντεβού.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση