Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Επιστολή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στον Ευ. Τσακαλώτο
Επιστολή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στον Ευ. Τσακαλώτο

Επιστολή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στον Ευ. Τσακαλώτο

Να καθοριστεί ακατάσχετος εταιρικός
λογαριασμός συνδεδεμένου με POS

Ώστε να διατηρηθεί ομαλή η λειτουργία των επιχειρήσεων

Τη θέσπιση ακατάσχετου εταιρικού λογαριασμού συνδεδεμένου με το σύστημα POS ζητά το Επιμελητήριο με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών  Ευκλείδη Τσακαλώτο.

 

Ενόψει των νέων επικείμενων μέτρων σχετικά με τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών επαγγελματιών και επιχειρήσεων με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αριστοτέλης Μπασδάνης επισημαίνει στην επιστολή του πως θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την καθιέρωση ακατάσχετου λογαριασμού συνδεδεμένου με το τερματικό μηχάνημα καρτών POS ώστε να επιτευχθεί η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία επιχειρήσεων και επαγγελματιών.

Όπως συγκεκριμένα αναφέρει ο κ. Μπασδάνης στην επιστολή, οι του Ν. 4336/2015 για το όριο του ακατάσχετου ποσού που τηρούν ιδιώτες σε τράπεζες δεν φαίνεται ότι θα ισχύσουν και για τους με τα νέα που προωθούνται στη Βουλή.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου τονίζει πως τα χρήματα που εισέρχονται στον τραπεζικό λογαριασμό κάθε επιχείρησης δεν αφορούν ούτε τα καθαρά κέρδη, ούτε τα μικτά, αλλά ούτε και αντανακλούν τον κύκλο εργασιών της επιχείρησης. Αντίθετα, τα χρήματα αυτά αφορούν τον ΦΠΑ, δημοτικά και φόρους, δαπάνες μισθοδοσίας, πάγιες εντολές εξόφλησης ΔΕΚΟ, τηλεφωνίας και άλλες λειτουργικές δαπάνες.
«Οποιαδήποτε κατάσχεση των λογαριασμών αυτών που σκοπό έχει είτε την κάλυψη των ληξιπρόθεσμων οφειλών που δημιουργήθηκαν εν μέσω κρίσης είτε την εξόφληση δανείων, ουσιαστικά οδηγεί στην αδράνεια και το κλείσιμο των επιχειρήσεων», καταλήγει στην επιστολή του προς τον κ. Τσακαλώτο ο Αρ. Μπασδάνης.

Το , εξάλλου, ήταν μεταξύ των 12 Επιμελητηρίων της χώρας που συνυπέγραψε αίτημα προς τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την αναστολή κατασχέσεων για οφειλές προς τον ΟΑΕΕ.

Τα δώδεκα Επιμελητήρια (Μαγνησίας, Αρκαδίας, Αργολίδας, Δράμας, Έβρου, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Λέσβου, , Πρέβεζας, Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Ροδόπης και Φθιώτιδας), αιτούνται την αναστολή των κατασχέσεων για οφειλές προς τον ΟΑΕΕ, τουλάχιστον μέχρι την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος που εξαγγέλθηκε.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή τους, οι κατασχέσεις διαταράσσουν ακόμη περισσότερο την αναλογία ασφαλισμένων – συνταξιούχων και βάζουν την «ταφόπλακα» λόγω οριστικής στάσης πληρωμών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνελήφθη ο «#Κάμελ» για ληστεία #Κάμελ - https://t.co/KQsnMCfDjm -

  • #ανεμογεννήτριες και προβλήματα: Η περίπτωση του Δήμου Ρήγα Φεραίου #ανεμογεννήτριες - https://t.co/Hy1VdcyD9V -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την οικονομική ενίσχυση του Δήμου Ζαγοράς -Μουρεσίου - https://t.co/ketR7nnJV0… -

"Αλιεύοντας" την είδηση