Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Eπιστολή ΤΕΕ Μαγνησίας για τη διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια container
Eπιστολή ΤΕΕ Μαγνησίας  για τη διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια  container

Eπιστολή ΤΕΕ Μαγνησίας για τη διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια container

Eπιστολή απέστειλε το Μαγνησίας προς τους βουλευτές για τη διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια container.

Όπως αναφέρεται με την με αρ. 443/Γ2.1/1.2.2016 απόφαση του Υπουργού Υποδομών, αποφασίστηκε η «Έγκριση διενέργειας ηλεκτρονικού διαγωνισμού με διαπραγμάτευση χωρίς δημοσίευση προκήρυξης και πρόσκληση προμηθευτών για την “Προμήθεια 1.150 ενιαία μεταφερόμενων οικίσκων, τύπου container, επιφανείας εκάστου 25 τ.μ., για την προσωρινή στέγαση προσφύγων-υπηκόων τρίτων χωρών”, προϋπολογισμού 14.145.000 €, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., για τη σύναψη σύμβασης/συμβάσεων, με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή ανά οικίσκο. 2. Πρόσκληση προμηθευτών 3. Συγκρότηση επιτροπών α) Αξιολόγησης των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού και των Διαδικασιών Διαπραγμάτευσης(Ε.Α.Α) και β) Εξέτασης και κρίσης των διοικητικών ενστάσεων»

Σύμφωνα με την ως άνω απόφαση, η ημερομηνία έναρξης υποβολής προσφοράς ορίστηκε στις 02/02/2016 και ώρα 08.00πμ και η καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής προσφοράς ορίστηκε την ίδια ημέρα στις 02/02/2016 στις 17.00μμ.

Η ανάθεση του έργου έγινε με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης μεταξύ συγκεκριμένων εταιρειών και με κριτήριο την χαμηλότερη τιμή. Στη διαδικασία της απευθείας διαπραγμάτευσης προσκλήθηκαν μόνο επτά εταιρείες, από τις οποίες, άγνωστο γιατί, παραλήφθηκαν άλλες, παρότι κατασκευάζουν οικίσκους, απασχολούν προσωπικό και κάνουν μεγάλα έργα στην Ελλάδα και στο .

Από την απόφαση του Υπουργού και τους όρους που θέτει προκύπτει ότι οι θα πρέπει να παραδοθούν σε δύο φάσεις ως εξής:

ΦΑΣΗ 1η: Διακόσιοι πενήντα (250) την επόμενη ημερολογιακή ημέρα από την στον Ανάδοχο της Απόφασης της Αναθέτουσας Αρχής της Κατακύρωσης της Προμήθειας ή μέρους αυτής.

ΦΑΣΗ 2η: Εννιακόσιοι (900) οικίσκοι εντός 30 ημερολογιακών ημερών από την στον Ανάδοχο της Απόφασης της Αναθέτουσας Αρχής της Κατακύρωσης της Προμήθειας ή μέρους αυτής.

Το ζητά να πληροφορηθεί:

  • Με ποια επιλεχθήκανε αποκλειστικά και μόνο επτά εταιρείες να συμμετέχουν στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης; Για ποιο λόγο δεν προσκλήθηκαν και άλλες εταιρείες, κατεξοχήν γνώστες του αντικειμένου στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης;
  • Γιατί ο διαγωνισμός δεν έγινε νωρίτερα έτσι ώστε να λάβουν γνώση όλες οι εταιρείες, και να υπάρχει εύλογο χρονικό διάστημα αντίδρασης της αγοράς, με στόχο την οικονομικότερη προσφορά και εξοικονόμηση κονδυλίων για την ανάλωση και απορρόφησή τους, σε μελλοντικά ανακύπτοντα θέματα του προσφυγικού και παρεμφερών ζητημάτων.

Κλείνοντας, θεωρεί ότι προέχει ο σωστός και έγκαιρος προγραμματισμός στη διαχείριση κονδυλίων έτσι ώστε να έχουμε ως την εξάλειψη φαινομένων αθέμιτου ανταγωνισμού που πολλές φορές προκύπτει με την διαδικασία του κατ’ επείγοντος που είναι νομότυπη ως διαδικασία, αλλά όχι ηθικά σωστή.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

"Αλιεύοντας" την είδηση