Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Επιστολή ΔΕ ΤΕΕ Μαγνησίας για τα δημόσια έργα
Επιστολή ΔΕ ΤΕΕ Μαγνησίας για τα δημόσια έργα

Επιστολή ΔΕ ΤΕΕ Μαγνησίας για τα δημόσια έργα

προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, με την οποία γίνεται αναφορά στις υπερβολικές εκπτώσεις σε Δημόσια Έργα και Μελέτες, απέστειλε το Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας. Στη επιστολή του το ζητεί την ενεργοποίηση εγκυκλίων αλλά και την δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων ενός έργου στη “Διαύγεια”.

Σύμφωνα με τη Δ.Ε του τοπικού τμήματος «από την εφαρμογή του τελευταίου νόμου 4412/16  που αφορά τα Δημόσια Έργα, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο των υπερβολικών εκπτώσεων σε κατασκευές και μελέτες, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε με μαθηματική στην απαξίωση τους και τη μη ολοκλήρωσή τους.

Επιβεβαιώνοντας τα προαναφερθέντα, σας ενημερώνουμε ότι έχουν αναφερθεί σε πανελλαδικό επίπεδο, εκπτώσεις για έργα έως και 85% και για μελέτες έως και 90%.

Το θέμα απασχόλησε τη Μόνιμη Επιτροπή Δημοσίων Έργων του Τοπικού τμήματος, που ασχολήθηκε με το θέμα, η οποία ενημέρωσε τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής.

Αντίστοιχη παρέμβαση – ενημέρωση για το θέμα πραγματοποίησε και η Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ, η οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Το συμπέρασμα  –  λύση που έχει προκύψει, ώστε τα δημόσια έργα και οι μελέτες να ξεφύγουν από το προβληματικό περιβάλλον που διέπονται, από την εφαρμογή του Ν. 4412/16, είναι:

α) Να ενεργοποιηθεί η παρ.6 του άρθρου 88 του Ν. 4412/16, δηλαδή να εκδοθούν εγκύκλιοι του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την εξειδίκευση των όρων χαρακτηρισμού μιας οικονομικής προσφοράς ως ασυνήθιστα χαμηλής ανά κατηγορία έργου και ανά εκτιμώμενη αξία σύμβασης και για την εκτίμηση των παρεχόμενων κατά τα ανωτέρω εξηγήσεων.

β) Να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια στη διαδικασία εκτέλεσης των Δημοσίων Έργων. Ένα μέτρο διαφάνειας που προτείνεται είναι να δημοσιοποιείται απαραίτητα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ τόσο το σώμα των Ανακεφαλαιωτικών Πινάκων, όσο και η Αιτιολογική Έκθεση, αλλά και τα Πρωτόκολλα Κανονισμού Νέων Τιμών Μονάδας που συνοδεύουν τον Ανακεφαλαιωτικό Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.)», καταλήγει η επιστολή η οποία κοινοποιείται στους Βουλευτές Μαγνησίας, τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Γιώργο Στασινό και τα περιφερειακά τμήματα του ΤΕΕ σε όλη τη χώρα.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση