Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Επίσκεψη της Κατερίνας Παπανάτσιου στο Εργατικό Κέντρο Βόλου
Επίσκεψη της Κατερίνας Παπανάτσιου στο Εργατικό Κέντρο Βόλου

Επίσκεψη της Κατερίνας Παπανάτσιου στο Εργατικό Κέντρο Βόλου

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κ. Παπανάτσιου επισκέφθηκε τη Παρασκευή 18-6-2021 το όπου συναντήθηκε και συζήτησε με τον πρόεδρο του ΕΚΒ Παπαδημόπουλο Θανάση, τον γραμματέα Βασιλείου Δημήτρη και τον αναπλ. οργανωτικό γραμματέα Γαλλιόπουλο Καλλίστρατο.

Στην συνάντηση συμμετείχε και ο γραμματέας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μαγνησίας, Δημήτρης Σκαλτσής.

Κατά τη συζήτηση έγινε εκτενής αναφορά στους κλάδους των εργαζομένων που έχουν πληγεί περισσότερο από τις επιπτώσεις της πανδημίας, όπως οι εργαζόμενοι στην εστίαση, στον τουρισμό, στις συγκοινωνίες, στο λιανεμπόριο, στα που έχουν ληφθεί για τη στήριξή τους και τις ανεπάρκειες που αυτά εμφανίζουν, ενώ μεγάλη ανησυχία υπάρχει για την συνεχόμενη αύξηση της ανεργίας που τοπικά φτάνει σε υψηλά επίπεδα.

Επιπλέον συζητήθηκαν οι συνέπειες της υποβάθμισης του ΣΕΠΕ, ο ρόλος του ΟΜΕΔ την επόμενη μέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου, η ανάγκη διενέργειας ελέγχων στους χώρους εργασίας και η ανάγκη λήψης μέτρων για τη στήριξη της εργατικής κατοικίας. Συζητήθηκαν επίσης οι συνέπειες που θα έχει στους εργασιακούς χώρους η εφαρμογή του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου για την εργασία με την εφαρμογή των ατομικών συμβάσεων εργασίας και του ευέλικτου ωραρίου. 

Η κα Παπανάτσιου ευχαρίστησε τα μέλη του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Βόλου για την εκτενή και λεπτομερειακή ενημέρωση πάνω στα θέματα που απασχολούν το εργατικό δυναμικό της και τους ζήτησε να βρίσκονται σε συνεχή ώστε τα προβλήματα που προκύπτουν να αναδεικνύονται με στόχο την προστασία των εργατικών δικαιωμάτων και τις εργασίας συνολικότερα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εκδηλώσεις στη μνήμη Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος #μνήμηΕβραίων - https://t.co/OIfBRsRJQo -

  • Αναστολή λειτουργίας σχολείων στο Νότιο Πήλιο #αναστολήλειτουργίαςσχολείων - https://t.co/cao28Po9U1 -

  • Κραυγή διαμαρτυρίας αθλητικών συλλόγων για τις απαράδεκτες συνθήκες στο κολυμβητήριο Βόλου - https://t.co/32zCnybS6Z… -

"Αλιεύοντας" την είδηση