Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Επιπλέον παράταση της προθεσμίας για αντικατάσταση παλαιών ταμειακών μηχανών, μέχρι τέλος του έτους
Επιπλέον παράταση της προθεσμίας για αντικατάσταση παλαιών ταμειακών μηχανών, μέχρι τέλος του έτους

Επιπλέον παράταση της προθεσμίας για αντικατάσταση παλαιών ταμειακών μηχανών, μέχρι τέλος του έτους

Ζητά με αναφορά του ο . Μαγνησίας της .Δ. Αθανάσιος Λιούπης

Την επιπλέον παράταση της προθεσμίας για την αντικατάσταση των παλαιών ταμειακών μηχανών, ζητά με αναφορά του προς τον Υπουργό Οικονομικών,  ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Λιούπης, προωθώντας σχετικό αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου .

Ειδικότερα, ο Εμπορικός Σύλλογος αιτείται νέα παράταση της απόφασης της Α.Α.Δ.Ε., για την από τη χρήση παλαιών μοντέλων Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών. Οι έμποροι του Βόλου, επισημαίνει ο κ. Λιούπης στην αναφορά του,  θεωρούν ορθό βήμα και εκσυγχρονιστικό μέτρο τη σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το , ώστε να αποστέλλουν αυτόματα όλα τα δεδομένα των αποδείξεων που έχουν εκδοθεί.

Ωστόσο, εκφράζουν την ανησυχία του εμπορικού κλάδου, για το αν θα ανταποκριθούν μέχρι τη λήξη της ισχύουσας προθεσμίας  όλοι οι επαγγελματίες,  ώστε να μην αντιμετωπίσουν τυχόν κυρώσεις. Σύμφωνα με την Α.1100/7-5-2020 απόφαση της Α.Α.Δ.Ε., έχει δοθεί παράταση  έως τις 31 Ιουλίου 2020, για την υποχρεωτική των παλαιών ταμειακών μηχανών λόγω της πανδημίας.

Επειδή, πολλές επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας, μετά από μια τόσο ισχυρή οικονομική , δεν κατάφεραν να βρουν ακόμη το βηματισμό τους  και να ανταπεξέλθουν στις  πολλές υποχρεώσεις τους, μέσω του Συλλόγου τους,  ζητούν την κατανόηση της Πολιτείας και την  εκ νέου παράταση της άνω απόφασης μέχρι τέλος του έτους  2020, ώστε να ανταποκριθούν απρόσκοπτα στη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με την Α.Α.Δ.Ε.

Ο κ. Λιούπης με την της αναφοράς του ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να λάβει υπόψη του τις θέσεις και το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες.

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση