Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Επιπλέον παράταση της προθεσμίας για αντικατάσταση παλαιών ταμειακών μηχανών, μέχρι τέλος του έτους
Επιπλέον παράταση της προθεσμίας για αντικατάσταση παλαιών ταμειακών μηχανών, μέχρι τέλος του έτους

Επιπλέον παράταση της προθεσμίας για αντικατάσταση παλαιών ταμειακών μηχανών, μέχρι τέλος του έτους

Ζητά με αναφορά του ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Ν.Δ. Αθανάσιος Λιούπης

Την επιπλέον παράταση της προθεσμίας για την αντικατάσταση των παλαιών ταμειακών μηχανών, ζητά με αναφορά του προς τον Υπουργό Οικονομικών,  ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Λιούπης, προωθώντας σχετικό αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου.

Ειδικότερα, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου αιτείται νέα παράταση της απόφασης της Α.Α.Δ.Ε., για την απόσυρση από τη χρήση παλαιών μοντέλων Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών. Οι έμποροι του Βόλου, επισημαίνει ο κ. Λιούπης στην αναφορά του,  θεωρούν ορθό βήμα και εκσυγχρονιστικό μέτρο τη σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Taxis, ώστε να αποστέλλουν αυτόματα όλα τα δεδομένα των αποδείξεων που έχουν εκδοθεί.

Ωστόσο, εκφράζουν την ανησυχία του εμπορικού κλάδου, για το αν θα ανταποκριθούν μέχρι τη λήξη της ισχύουσας προθεσμίας  όλοι οι επαγγελματίες,  ώστε να μην αντιμετωπίσουν τυχόν κυρώσεις. Σύμφωνα με την Α.1100/7-5-2020 απόφαση της Α.Α.Δ.Ε., έχει δοθεί παράταση  έως τις 31 Ιουλίου 2020, για την υποχρεωτική απόσυρση των παλαιών ταμειακών μηχανών λόγω της πανδημίας.

Επειδή, πολλές επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας, μετά από μια τόσο ισχυρή οικονομική κρίση, δεν κατάφεραν να βρουν ακόμη το βηματισμό τους  και να ανταπεξέλθουν στις  πολλές υποχρεώσεις τους, μέσω του Συλλόγου τους,  ζητούν την κατανόηση της Πολιτείας και την  εκ νέου παράταση της άνω απόφασης μέχρι τέλος του έτους  2020, ώστε να ανταποκριθούν απρόσκοπτα στη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με την Α.Α.Δ.Ε.

Ο κ. Λιούπης με την κατάθεση της αναφοράς του ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να λάβει υπόψη του τις θέσεις και το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες.

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τέσσερα νέα έργα για την πόλη του Βόλου ενέκρινε ο περιφερειάρχης με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας… - https://t.co/L7eHN0LhHz -

  • Συνελήφθησαν αλλοδαποί στον Διεθνή Αερολιμένα Σκιάθου - https://t.co/d5gO3IDkzu -

  • Έξι νέα θετικά κρούσματα Covid 19 σε Σκόπελο, Λάρισα και Καρδίτσα - https://t.co/GVzYfHHSjc -

"Αλιεύοντας" την είδηση