Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Επιμόρφωση των μηχανικών σε νέες καινοτόμες τεχνολογίες
Επιμόρφωση των μηχανικών  σε νέες καινοτόμες τεχνολογίες

Επιμόρφωση των μηχανικών σε νέες καινοτόμες τεχνολογίες

Από το ΤΕΕ Μαγνησίας και την ΠΕΔΜΕΔΕ Μαγνησίας

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα το επιδοτούμενο ΕΣΠΑ « και Πιστοποίηση εργαζομένων στον κλάδο κατασκευών και υλικών», συνδιοργάνωσαν το ΤΕΕ Μαγνησίας και η ΠΕΔΜΕΔΕ  Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας, την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019, στο ξενοδοχείο Volos Palace.

Την ημερίδα άνοιξε με χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων ΠΕΔΜΕΔΕ, Μιχαήλ Δακτυλίδης, ο οποίος έκανε αναφορά στις διεκπεραιώσεις διαδικασιών για τη συμμετοχή σε δημόσιους διαγωνισμούς (Ηλεκτρονικές δημοπρασίες) και στον προγραμματισμό  Smart Buildings ( ΒΙΜ), που ήδη εφαρμόζεται στο εξωτερικό.

Ο nνομικός σύμβουλος της ΠΕΔΜΕΔΕ  Ευθύμιος Αναγνωστόπουλος παρουσίασε το που αφορά την « και Πιστοποίηση εργαζομένων στον κλάδο κατασκευών και υλικών».

Από την πλευρά της η  Παρασκευή Αγγελακοπούλου, Project Manager της ΠΕΔΜΕΔΕ αναφέρθηκε στη διαδικασία αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα- και την πρόσκληση ωφελούμενων, ενώ ανέλυσε λεπτομερειακώς τα εκπαιδευτικά προγράμματα κατάρτισης «Τεχνικός προγραμματισμού Smart Building ( ΒΙΜ)» και «Στέλεχος διεκπεραίωσης διαδικασιών για τη συμμετοχή σε δημόσιους διαγωνισμούς (Ηλεκτρονικές υποβολές σε διαγωνισμούς)».

Από την πλευρά τους, τόσο η πρόεδρος της Δ.Ε.του ΤΕΕ Μαγνησίας   Νάνσυ Καπούλα, όσο και ο πρόεδρος της ΠΕΔΜΕΔΕ Μαγνησίας Αλέκος Καμπύλης, σε δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στη σημασία της επιμόρφωσης των μηχανικών και των υπαλλήλων των τεχνικών γραφείων τονίζοντας ότι τα δύο προγράμματα τα επόμενα χρόνια θα έχουν σημαντικό ρόλο στη καθημερινότητα του κατασκευαστικού κλάδου.

Σημειώνεται πως δικαίωμα συμμετοχής στα δυο εκπαιδευτικά προγράμματα έχουν όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα με τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στην πρόσκληση ωφελούμενων.
Τα δύο επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης είναι διάρκειας 80 ωρών το καθένα και με την ολοκλήρωση της κατάρτισης παρέχεται επίδομα 400 ευρώ ανά συμμετέχοντα & πιστοποίηση στη βάση του διεθνούς αναγνωρισμένου προτύπου ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/IEC.

Πρόκειται για μια σημαντική ευκαιρία για όλους τους Μηχανικούς αλλά και τους εργαζόμενους στον κατασκευαστικό κλάδο να επιμορφωθούν πάνω σε άξονες που άπτονται της καθημερινότητας της εργασίας τους (Ηλεκτρονικές δημοπρασίες, χρονοδιάγραμμα, κοστολόγηση έργων κλπ.) αλλά και σε νέες καινοτόμες τεχνολογίες ώστε να προετοιμαστούν για τις προκλήσεις της Ευρώπης ( ΒΙΜ).Η Πράξη απευθύνεται σε 1.200 εργαζόμενους σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα προερχόμενους από το σύνολο των Περιφερειών της χώρας (13 Περιφέρειες).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν περαιτέρω για την πλατφόρμα συμμετοχής στην ιστοσελίδα της ΠΕΔΜΕΔΕ (https://pedmede.gr/επανεκ-2/), όπως και του ΤΕΕ Μαγνησίας (https://www.teemag.gr/), όπως επίσης στην Πανελλήνια Ένωση Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΔΜΕΔΕ), Ασκληπιού 23 – ΤΚ 10680 Αθήνα, Τηλ. 210 3614978, E-mail: info@pedmede.gr, Ιστοσελίδα www.pedmede.gr.

Το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης διατίθεται μέσω της ιστοσελίδας της ΠΕΔΜΕΔΕ, www.pedmede.gr.

 

dav

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση