Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης για εργαζόμενους σε μικρές επιχειρήσεις ΛΑΕΚ 1-49 έτους 2019
Επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης για εργαζόμενους σε μικρές επιχειρήσεις ΛΑΕΚ 1-49 έτους 2019

Επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης για εργαζόμενους σε μικρές επιχειρήσεις ΛΑΕΚ 1-49 έτους 2019

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, και Εμπόρων Ν. , σε συνέχεια επίσημης ανακοίνωσης του ΟΑΕΔ, ενημερώνει πως ξεκινά η υλοποίηση του Προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις ΛΑΕΚ 1-49 έτους 2019.

Ημερομηνία έναρξης ορίζεται η 20η Σεπτεμβρίου 2021 και λήξης η 20η Δεκεμβρίου 2021.

Τα προγράμματα ΛΑΕΚ έχουν αποδείξει πως είναι ένα βασικό εργαλείο κατάρτισης και βελτίωσης των δεξιοτήτων των εργαζομένων, των επιχειρήσεων μελών μας, ανεβάζοντας το επίπεδο υπηρεσιών τους προς τους καταναλωτές.

Η ΟΕΒΕ αποφάσισε να συμμετέχει στα νέα προγράμματα ΛΑΕΚ του έτους 2019 με τη μορφή υποστήριξης των σωματείων μελών της. Συγκεκριμένα αναλαμβάνει τη δημοσιοποίηση του προγράμματος σε τοπικό επίπεδο, για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μελών των πρωτοβάθμιων φορέων εκπροσώπησης εργοδοτών και εργαζομένων. Επίσης δεσμεύεται και με την επόπτευση των προγραμμάτων κατάρτισης και τη σύνταξη της «έκθεσης υλοποίησης προγράμματος κατάρτισης ΛΑΕΚ 1-49» για μέλη της που θα υλοποιήσουν προγράμματα.

Στους στόχους των ανωτέρω ενεργειών εντάσσεται και η προσέλκυση για συμμετοχή στα προγράμματα κατάρτισης, εργαζομένων που δεν συμμετείχαν κατά το παρελθόν σε οποιοδήποτε πρόγραμμα ΛΑΕΚ(1-49) αλλά και νεοεισερχομένων στην ς.

Επιπλέον στόχος της ΟΕΒΕ Μαγνησίας είναι να παραμείνει εγγυήτρια της συνοχής και της ς των πρωτοβάθμιων σωματείων της, λειτουργώντας υποστηρικτικά και προς την κατεύθυνση του οφέλους των επιχειρήσεων.

Ωφελούμενοι είναι οι σε επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 49 άτομα, οι οποίες έχουν καταβάλλει για όλους τους εργαζόμενους την εργοδοτική εισφορά 0,24% στο ΙΚΑ για το έτος 2019 και δεν έχουν κάνει ούτε πρόκειται να κάνουν χρήση των πόρων ΛΑΕΚ μέσα από το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης ΛΑΕΚ 0,24% για το έτος 2019.

Τα προγράμματα κατάρτισης θα είναι διάρκειας 40 ωρών σε θεματικά αντικείμενα του κάθε κλάδου ή γενικότερα οριζόντια θέματα κατάρτισης(πληροφορική, υγιεινή και ασφάλεια, ποιότητα κ.λπ.) και θα υλοποιηθούν σε πιστοποιημένα ΚΕΚ του Νομού.

Οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα συμμετοχής σε ένα (1) πρόγραμμα, θα επιδοτηθούν με 5 για κάθε εκπαιδευτική ώρα και θα τους χορηγηθεί Πιστοποιητικό παρακολούθησης του Προγράμματος από Πιστοποιημένο ΚΕΚ.

Η εκπαιδευτική διαδικασία θα πραγματοποιείται δια ζώσης και πρέπει να τηρούνται όλοι οι όροι και τα μέτρα ς της Δημόσιας Υγείας.

Ενδεικτικά αναφέρεται: Υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους και στους εξωτερικούς χώρους των εκπαιδευτικών δομών. Προσκόμιση βεβαιώσεων/πιστοποιητικών.

Υπεύθυνος για τον έλεγχο προσκόμισης της βεβαίωσης αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου ορίζεται ο Διευθυντής της εκπαιδευτικής δομής.
Εάν το αποτέλεσμα του εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ.

Καλούνται οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενους να δηλώσουν συμμετοχή.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξει στην ιστοσελίδα (http://laek.oaed.gr) ή να επικοινωνήσετε με τα γραφεία της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ& ΕΜΠΟΡΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
(Τηλέφωνο επικοινωνίας: 24210-32780).

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση