Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Επιδότηση ανέργων με έως 12.000 ευρώ για την έναρξη επιχείρησης
Επιδότηση ανέργων με έως 12.000 ευρώ για την έναρξη επιχείρησης

Επιδότηση ανέργων με έως 12.000 ευρώ για την έναρξη επιχείρησης

Πρόγραμμα ς της αυτοαπασχόλησης έχει σχεδιάσει να προωθήσει εντός Ιουνίου ο , με στόχο την οικονομική ενίσχυση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 10.000 ανέργων, ηλικίας 18 έως 66 ετών.

Πρόκειται για το δεύτερο στήριξης της αυτοαπασχόλησης, μετά αυτό της δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας που «έτρεξε» το προηγούμενο διάστημα, ενώ βάσει του υπάρχοντος σχεδιασμού τον Σεπτέμβριο έχει μπει στη σειρά για να ξεκινήσει και το της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Το νέο πρόγραμμα που βρίσκεται πρώτο στη σειρά, αφορά τη στήριξη 10.000 ανέργων ηλικίας 18-66 ετών που επιθυμούν να υλοποιήσουν το δικό τους επιχειρηματικό σχέδιο. ια τον λόγο αυτό, θα επιδοτούνται με ποσά έως και 12.000 ευρώ.
Δικαιούχοι του νέου προγράμματος θα είναι ηλικίας 18-66 ετών, οι οποίοι έχουν ωφεληθεί από τη διαδικασία της εξατομικευμένης προσέγγισης. Θα πρέπει δε, να προβούν στην έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας από την ημερομηνία δημοσίευσης του προγράμματος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και μετά. Δικαιούχοι θα είναι επίσης και οι που είχαν προηγούμενη επιχειρηματική δραστηριότητα και τη διέκοψαν έως τις 31/12/2011.

Η ένταξή τους στο πρόγραμμα θα γίνεται είτε ως ατομικοί επιχειρηματίες είτε ως μέλη Ο.Ε., ΕΠΕ, και συνεταιρισμών εργαζομένων.

Όπως συμβαίνει σε τέτοια προγράμματα, τα ποσά των επιχορηγήσεων θα καταβάλλονται σε 3 και μπορεί να φθάσουν έως και τις 12.000 ευρώ:

• Εως 12.000 ευρώ μπορεί να δοθούν σε ατομικούς επιχειρηματίες ή μέλη εταιρειών με ποσοστό στο εταιρικό κεφάλαιο πάνω από 51%.

• Εως 9.000 θα δίνονται σε μέλη εταιρειών που κατέχουν το ½ του εταιρικού κεφαλαίου.

• Εως 8.000 ευρώ θα δίνονται σε μέλη εταιρειών που κατέχουν το 1/3 του εταιρικού κεφαλαίου.

Η διαδικασία υπαγωγής στο πρόγραμμα έχει τρία στάδια, την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, την των επιχειρηματικών σχεδίων και τέλος, την υπαγωγή στο πρόγραμμα.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση