Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Επέκταση κλαδικής ΣΣΕ εργαζόμενων τεχνικών ραδιοφωνίας και ηχοληπτών
Επέκταση κλαδικής ΣΣΕ εργαζόμενων τεχνικών ραδιοφωνίας και ηχοληπτών

Επέκταση κλαδικής ΣΣΕ εργαζόμενων τεχνικών ραδιοφωνίας και ηχοληπτών

Η υπουργός Εργσίς, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, , υπέγραψε την απόφαση για την επέκταση της κλαδικής συλλογικής ς εργασίας των εργαζόμενων τεχνικών ραδιοφωνίας και ηχοληπτών.

Από τις προβλέψεις της ς, που υπογράφουν η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (Ε.Τ.Ε.Ρ.) και η Ένωση Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αθηνών (Ε.Ι.Ι.Ρ.Α.), ωφελούνται συνολικά 417 εργαζόμενοι.

Τα κατώτατα όρια βασικών μηνιαίων μισθών, σύμφωνα με τα μισθολογικά κλιμάκια για τους εργαζόμε τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) σε Ρ/Σ, ξεκινούν από 1.010 για το πρώτο κλιμάκιο και φτάνουν έως τα 2.585 για το τελευταίο κλιμάκιο.

Από την 21η Αυγούστου 2018, μετά την επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, έχουν επεκταθεί 8 κλαδικές συλλογικές οι οποίες καλύπτουν συνολικά περισσότερους από 190.000 εργαζόμενους.

Το Υπουργείο Εργασίας συνεχίζει τη διαδικασία ελέγχου όλων των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας που βρίσκονται σε ισχύ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πληρούν τους όρους για την επέκτασή τους.

Αντιστοίχως θα ελέγχονται και όλες οι που θα υπογραφούν στο εξής.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση