Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ »  Επέκταση επιδόματος επικίνδυνης & ανθυγιεινής εργασίας στους επισκέπτες υγείας των μονάδων του πρώην ΙΚΑ 
 Επέκταση επιδόματος επικίνδυνης & ανθυγιεινής εργασίας στους επισκέπτες υγείας των μονάδων του πρώην ΙΚΑ 

 Επέκταση επιδόματος επικίνδυνης & ανθυγιεινής εργασίας στους επισκέπτες υγείας των μονάδων του πρώην ΙΚΑ 

Ερώτηση προς τον υπ. Υγείας κατατέθηκε μετά από πρωτοβουλία της αν. τομεάρχη Οικονομικών Κατερίνας για την αποκατάσταση μιας χρόνιας αδικίας που υφίστανται οι , που προέρχονται από τις μονάδες του πρώην και εργάζονται στην Πρωτοβάθμια , με την μη παροχή επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Οι αποτελούν από ένα από τα επαγγέλματα που στηρίζουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, κυρίως στην πρωτοβάθμια αλλά και στην τριτοβάθμια υγεία και με πρωταγωνιστικό ρόλο στους εμβολιασμούς που πραγματοποιούνται με σκοπό τον έλεγχο της Πανδημίας.

Η ς Μαγνησίας τονίζει ότι οι επισκέπτες υγείας που εργάζονται σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και δικαιούνται, σύμφωνα με την νομοθεσία, το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, εκτός από τους περίπου επισκέπτες που προέρχονται από το πρώην , οι οποίοι εξαιρούνται και δεν το λαμβάνουν ακόμα και σήμερα.

Η μη καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στην συγκεκριμένη ομάδα επισκεπτών, που εργάζεται ακριβώς στις ίδιες επικίνδυνες συνθήκες με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους, συνιστά ξεκάθαρη αδικία που για να διορθωθεί θα απαιτούνταν μόλις 180.000 € ετησίως.

Με βάση τα παραπάνω η κα Κ. και 32 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ρωτούν τον  υπουργό, εάν πρόκειται να αποκατασταθεί η αδικία που υφίστανται οι επισκέπτες υγείας που προέρχονται από το πρώην ΙΚΑ και να τους χορηγηθεί το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, όπως ακριβώς συμβαίνει με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση