Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ /  Επέκταση επιδόματος επικίνδυνης & ανθυγιεινής εργασίας στους επισκέπτες υγείας των μονάδων του πρώην ΙΚΑ 
 Επέκταση επιδόματος επικίνδυνης & ανθυγιεινής εργασίας στους επισκέπτες υγείας των μονάδων του πρώην ΙΚΑ 

 Επέκταση επιδόματος επικίνδυνης & ανθυγιεινής εργασίας στους επισκέπτες υγείας των μονάδων του πρώην ΙΚΑ 

Ερώτηση προς τον υπ. Υγείας κατατέθηκε μετά από πρωτοβουλία της αν. τομεάρχη Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου για την αποκατάσταση μιας χρόνιας αδικίας που υφίστανται οι , που προέρχονται από τις μονάδες του πρώην ΙΚΑ και εργάζονται στην Πρωτοβάθμια , με την μη παροχή επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Οι αποτελούν από ένα από τα επαγγέλματα που στηρίζουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, κυρίως στην πρωτοβάθμια αλλά και στην τριτοβάθμια και με πρωταγωνιστικό ρόλο στους εμβολιασμούς που πραγματοποιούνται με σκοπό τον έλεγχο της Πανδημίας.

Η Μαγνησίας τονίζει ότι οι επισκέπτες υγείας που εργάζονται σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ δικαιούνται, σύμφωνα με την νομοθεσία, το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, εκτός από τους περίπου επισκέπτες που προέρχονται από το πρώην ΙΚΑ, οι οποίοι εξαιρούνται και δεν το λαμβάνουν ακόμα και σήμερα.

Η μη καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στην συγκεκριμένη ομάδα επισκεπτών, που εργάζεται ακριβώς στις ίδιες επικίνδυνες συνθήκες με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους, συνιστά ξεκάθαρη αδικία που για να διορθωθεί θα απαιτούνταν μόλις 180.000 € ετησίως.

Με βάση τα παραπάνω η κα Κ. Παπανάτσιου και 32 ακόμα του - Προοδευτική Συμμαχία ρωτούν τον  υπουργό, εάν πρόκειται να αποκατασταθεί η αδικία που υφίστανται οι επισκέπτες υγείας που προέρχονται από το πρώην ΙΚΑ και να τους χορηγηθεί το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, όπως ακριβώς συμβαίνει με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέα πεζοδρόμια σε Σκιάθο και Σκόπελο κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5r34C00dBn -

  • Αναστολή λειτουργίας τμημάτων του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου - https://t.co/W2k7SjSynb -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/HBZ1bCZt3Y -

"Αλιεύοντας" την είδηση