Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Επαναλαμβανόμενες απεργίες στη ΒΙΣ
Επαναλαμβανόμενες απεργίες στη ΒΙΣ

Επαναλαμβανόμενες απεργίες στη ΒΙΣ

Σε 24ωρες επνλαμόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι στη ΒΙΣ από μεθαύριο Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου.

Αυτό αποφασίστηκε στη χθεσινή Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν οι στο χώρο του εργοστασίου, ως απάντηση στην της εταιρείας να βάλει λουκέτο στο τμήμα χαρτοποιίας, με αποτέλεσμα ως το τέλος του χρόνου να μείνουν 31 άτομα.

Οι εργαζόμενοι θα επανακαθορίσουν τη στάση τους μετά την τριμερή συνάντηση που είναι προγραμματισμένη να γίνει στην Επιθεώρηση Εργασίας την ερχόμενη Παρασκευή (12.00μ.), ενώ χθες προχώρησαν σε δυο δίωρες στάσεις εργασίας από 12.00 μ. έως 2.00 μ.μ. και από 2.00 μ.μ. έως 4.00 μ.μ.

α σημειωθεί ότι την περασμένη Παρασκευή η ΒΙΣ επικαλούμενη μείωση παραγγελιών και υψηλό ενεργειακό κόστος ανακοίνωσε το κλείσιμο του τμήματος χαρτοποιίας, οδηγώντας στην ανεργία 31 συνολικά εργαζόμενους.

α αναφερθεί ότι σύμφωνα με το πλάνο της εταιρείας οι θα γίνουν σταδιακά βάσει του νέου εργασιακού νόμου με το 5% και κάθε μήνα θα απολύονται από οκτώ εργαζόμενοι μέχρι και το τέλος του τρέχοντος έτους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση