Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Εντός Οκτωβρίου η συμφωνία εξυγίανσης του «ΘΕΣγάλα»
Εντός Οκτωβρίου η συμφωνία εξυγίανσης του «ΘΕΣγάλα»

Εντός Οκτωβρίου η συμφωνία εξυγίανσης του «ΘΕΣγάλα»

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ

τύπου balloon, μεγαλύτερη περίοδο αποπληρωμής και ευνοϊκότερο επιτόκιο υπό τον όρο ότι θα εφαρμοσθούν πρωτοβουλίες εξορθολογισμού κόστους αναμένεται να προβλέπει η εξυγίανσης του συνεταιρισμού «ΘΕΣγάλα».

Η εν λόγω αναμένεται να έχει οριστικοποιηθεί και να κατατεθεί στο Πτωχευτικό Δικαστήριο εντός του Οκτωβρίου, υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι θα έχει εξασφαλισθεί η συναίνεση των πιστωτριών τραπεζών. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» ήδη έχουν δώσει το πράσινο για τη συμφωνία εξυγίανσης η , η Τράπεζα Πειραιώς και απομένει η από την . Η διαδικασία που θα εφαρμοσθεί είναι αυτή του άρθρου 106 β του Πτωχευτικού Κώδικα. Τα βασικά σημεία της συμφωνίας εξυγίανσης αναμένεται να είναι τα ακόλουθα:

– Δεν εισέρχεται επενδυτής στον συνεταιρισμό.

– Δεν προβλέπεται καμία διαγραφή χρεών.

– Προβλέπεται η των δανειακών υποχρεώσεων βάσει της μεθόδου balloon. Με βάση τη μέθοδο αυτή ένα μέρος του δανεισμού εξυπηρετείται και ένα άλλο τμήμα, κατά βάσιν το κεφάλαιο, παραμένει «παγωμένο» και γίνεται επαναδιαπραγμάτευση των όρων πληρωμής του έπειτα από κάποια χρόνια.

– Περιλαμβάνεται μεγαλύτερη αποπληρωμής.

Εν τω μεταξύ, ο συνεταιρισμός θα πρέπει να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες εξορθολογισμού κόστους. Σε αυτές, πάντως, δεν αναμένεται να προβλέπεται ο περιορισμός σημείων πώλησης, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι έχουν σημαντικό τζίρο. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του χρόνου έγιναν γνωστά τόσο τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο συνεταιρισμός «ΘΕΣγάλα» όσο και το ενδιαφέρον που είχε εκδηλώσει αρχικά γνωστή επιχειρηματική οικογένεια της Λάρισας για την είσοδο σε αυτόν. Επενδυτής, ωστόσο, τελικά δεν βρέθηκε και ο «ΘΕΣγάλα» υποχρεώθηκε να καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα προκειμένου να προστατευθεί από τους του. Η εν λόγω αίτηση εκδικάσθηκε στις 22 Μαρτίου και τώρα μένει να κατατεθεί η συμφωνία εξυγίανσης. Ο συνεταιρισμός «ΘΕΣγάλα» ιδρύθηκε το 2011 και το 2013 εγκατέστησε στη Λάρισα τους πρώτους αυτόματους πωλητές γάλακτος, πρωτοβουλία εξαιρετικά καινοτόμο. Το 2015 οι αυτόματοι πωλητές επεκτάθηκαν στη Θεσσαλονίκη, ενώ η μεγάλη διεύρυνση του δικτύου έγινε με την είσοδο του συνεταιρισμού στην Αττική το 2016.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παρουσιάζεται το βιβλίο «#Βασιλική» της Λεμονιάς Μουλά #Βασιλική - https://t.co/kBgYuiE1qn -

  • Εκτελούσε παράνομα #εργασίες σε εξωτερικό λουτρό  #εργασίες - https://t.co/RckgBgYdkI -

  • Διακρίσεις και θέσεις στο βάθρο από τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου στο Μέτσοβο Ursa Trail - https://t.co/Fa4FqjOWh6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση