Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Έντονη αγωνία πυροσβεστών για συμμετοχή στο Σχολείο Πυρασφάλειας Αεροδρομίων
Έντονη αγωνία πυροσβεστών για συμμετοχή στο Σχολείο Πυρασφάλειας Αεροδρομίων

Έντονη αγωνία πυροσβεστών για συμμετοχή στο Σχολείο Πυρασφάλειας Αεροδρομίων

 

Έντονη είναι η αγωνία των πυροσβεστών  της ς  για τη συμμετοχή, χωρίς προειδο, 25 ατόμων υπηρεσιών  στο Σχολείο Πυρασφάλειας Αεροδρομίων.

Τα παραπάνω εκφράζει η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ν. ς με επιστολή της στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, που κοινοποιείται στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Όπως αναφέρεται  στην επιστολή της “από την διαταγή του Αρχηγού προκύπτει ότι 25 από τους 92 μετακινούμενους πυροσβέστες προέρχονται από διάφορες Υπηρεσίες του Ν. και τις τελευταίες ώρες η Ένωση έχει γίνει αποδέκτης της έντονης αγωνίας των πυροσβεστών που καλούνται για εκπαίδευση χωρίς προειδο και χωρίς την αίτησή τους.”

Επίσης η Ένωση αναφέρει πως δεν προκύπτει σαφές και ασφαλές κριτήριο για τη συμμετοχή των πυροσβεστών στην εκπαίδευση.

Τέλος,  η Ένωση καλεί σε ανάκληση της διαταγής, ζητά αντίγραφο από το μνημόνιο ς ανάμεσα στο Α.Π.Σ και στην εταιρεία Fraport, όπως επίσης και να οριστεί συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ένωσης για ουσιαστική ενημέρωση.

O Π. Ηλιόπουλος

Η κατοχική κυβέρνηση ΝΕΛ, πιστή στις μνημονιακές της δεσμεύσεις, επιβάλλει σε 25 συμ μας που υπηρετούν στο Πυροσβεστικό Σώμα να μετακινηθούν υποχρεωτικά προκειμένου να στελεχωθεί η νέα του, ξεπουλημένου στη γερμανική Fraport, αεροδρομίου Σκιάθου.

Πρόκειται για πρωτοφανή επιβολή εργασιακού Mεσαίωνα στα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος που, στο πλαίσιο της συμφωνίας-ξεπούλημα με τη Fraport , καλούνται με ένα μισθό πείνας να μετακινηθούν χωρίς τη θέλησή τους στη Σκιάθο και να επιβαρυνθούν οι ίδιοι με τα έξοδα που θα προκύψουν από τη μετακίνηση αυτή.

Είναι οξύμωρο και προκλητικό το χρεωκοπημένο Ελληνικό Δημόσιο, να υποχρεώνεται μέσα από τις επαχθείς και αποικιοκρατικού χαρακτήρα συμφωνίες που υπέγραψαν οι επάρατοι ΝΕΛ να στελεχώνει με δικά του έξοδα, ιδιωτικές εταιρείες όπως η Fraport .

Καθώς, όμως πλέον το αεροδρόμιο ανήκει στην εν λόγω εταιρεία, θα έπρεπε να καλύψει εκείνη τα έξοδα μισθοδοσίας και εκπαίδευσης του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του, χωρίς ουδεμία επιβάρυνση του Δημοσίου.

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή καταδικάζει απερίφραστα τις τακτικές της κυβέρνησης και δηλώνει ότι θα σταθεί με κάθε πρόσφορο μέσο στο πλευρό των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση