Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Ένταξη των ιατρικών επισκεπτών στο πρόγραμμα εμβολιασμού «Ελευθερία»
Ένταξη των ιατρικών επισκεπτών στο πρόγραμμα εμβολιασμού «Ελευθερία»

Ένταξη των ιατρικών επισκεπτών στο πρόγραμμα εμβολιασμού «Ελευθερία»

Ζητά με αναφορά του ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας Αθανάσιος Λιούπης

Το αίτημα των ιατρικών επισκεπτών Θεσσαλίας για την ένταξή τους στο εμβολιασμού «», ως εργαζόμενοι στον τομέα της χώρας, προώθησε με αναφορά του στους υπουργούς Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Λιούπης.

Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, μέχρι σήμερα, έχει προγραμματιστεί ο εμβολιασμός όλων των επαγγελματικών ομάδων, που ανήκουν στο χώρο της υγείας (ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, φαρμακοποιοί και βοηθοί ιατρών και φαρμακοποιών, υπόλοιπο προσωπικό δομών υγείας) χωρίς όμως να συμπεριληφθεί η επαγγελματική ομάδα των ιατρικών επισκεπτών.

Επισημαίνεται δε, πως το σύνολο των ατόμων, που απαρτίζουν την εν λόγω επαγγελματική ομάδα, είναι περίπου 160 άτομα στην και 4.500 πανελληνίως.

Ο κ. Λιούπης σημειώνει στην αναφορά του πως η φύση της εργασίας των ιατρικών επισκεπτών, σε μονάδες στο χώρο της Υγείας για την ιατροφαρμακευτική ενημέρωση εντός των Νοσοκομείων και των ιατρείων, τους φέρνει σε καθημερινή επαφή για την άσκηση των καθηκόντων τους, με το ιατρικό προσωπικό των Ιδρυμάτων Υγείας, με τους ιδιώτες ιατρούς, αλλά και με ασθενείς ή εντός των χώρων αυτών, καθιστώντας τους εκτεθειμένους στον κίνδυνο του ιού.

Με την αναφορά του ο βουλευτής ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να κατανοήσουν τους προβληματισμούς, που θέτουν οι ιατρικοί επισκέπτες και να αναλάβουν πρωτοβουλίες, ώστε να συμπεριληφθούν άμεσα στο εμβολιασμού κατά του Covid-19.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • To 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου αρχές Οκτωβρίου  #ΓαστρονομικόΦεστιβάλΠηλίου - https://t.co/N5WUB6Royl -

  • Λήστεψαν 83χρονη με λεία 300 ευρώ #δράστες - https://t.co/nIteEwoo6e -

  • Ογδόντα  χρόνια από την ίδρυση του #ΕΑΜ (1941-2021) #ΕΑΜ - https://t.co/lLwanQ9wxJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση