Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Ένταξη των ιατρικών επισκεπτών στο πρόγραμμα εμβολιασμού «Ελευθερία»
Ένταξη των ιατρικών επισκεπτών στο πρόγραμμα εμβολιασμού «Ελευθερία»

Ένταξη των ιατρικών επισκεπτών στο πρόγραμμα εμβολιασμού «Ελευθερία»

Ζητά με του ο Ν. Μαγνησίας Αθανάσιος Λιούπης

Το αίτημα των ιατρικών επισκεπτών Θεσσαλίας για την ένταξή τους στο πρόγραμμα εμβολιασμού «Ελευθερία», ως εργαζόμενοι στον τομέα της χώρας, προώθησε με του στους υπουργούς Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Λιούπης.

Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, μέχρι σήμερα, έχει προγραμματιστεί ο εμβολιασμός όλων των επαγγελματικών ομάδων, που ανήκουν στο χώρο της υγείας (ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, και βοηθοί ιατρών και φαρμακοποιών, υπόλοιπο προσωπικό δομών υγείας) χωρίς όμως να συμπεριληφθεί η επαγγελματική ομάδα των ιατρικών επισκεπτών.

Επισημαίνεται δε, πως το σύνολο των ατόμων, που απαρτίζουν την εν λόγω επαγγελματική ομάδα, είναι περίπου 160 άτομα στην Θεσσαλία και 4.500 πανελληνίως.

Ο κ. Λιούπης σημειώνει στην αναφορά του πως η της εργασίας των ιατρικών επισκεπτών, σε μονάδες στο χώρο της Υγείας για την ιατροφαρμακευτική ενημέρωση εντός των Νοσοκομείων και των ιατρείων, τους φέρνει σε καθημερινή επαφή για την άσκηση των καθηκόντων τους, με το των Ιδρυμάτων Υγείας, με τους ιδιώτες ιατρούς, αλλά και με ασθενείς ή εντός των χώρων αυτών, καθιστώντας τους εκτεθειμένους στον κίνδυνο του ιού.

Με την αναφορά του ο βουλευτής ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να κατανοήσουν τους προβληματισμούς, που θέτουν οι ιατρικοί επισκέπτες και να αναλάβουν πρωτοβουλίες, ώστε να συμπεριληφθούν άμεσα στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του Covid-19.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καπνοί σε φρεάτιο στο κέντρο του Βόλου - https://t.co/MDxL5f0olr -

  • Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/Bm7RW3zQdB -

  • Μελέτη αποκατάστασης του τοξωτού γεφυριού Τσαγκαράδας - https://t.co/ogvBKXktq5 -

"Αλιεύοντας" την είδηση