Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Εντατικοποίηση κινητοποιήσεων για το Ασφαλιστικό
Εντατικοποίηση κινητοποιήσεων για το Ασφαλιστικό

Εντατικοποίηση κινητοποιήσεων για το Ασφαλιστικό

Αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων κλάδων Ελεύθερων Επαγγελματιών Μαγνησίας

Συνάντηση προκειμένου να οργανώσουν τις νέες αντιδράσεις τους στο προωθούμενο προσχέδιο για το ασφαλιστικό, πραγματοποίησαν στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, οι επιστημονικοί φορείς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες της περιοχής.

Η Επιτροπή φορέων αποφάσισε χθες την εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων μόλις κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων κλάδων Ελεύθερων Επαγγελματιών Μαγνησίας, που το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται σε συνεχείς κινητοποιήσεις, σχεδιάζει και νέες δράσεις, προκειμένου να εκφράσει την εναντίωσή της, στο προσχέδιο του Ασφαλιστικού. Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι επιστημονικοί και άλλοι φορείς βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις, περίπου δύο μήνες, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή τους για το που αφορά το ασφαλιστικό.

Υπενθυμίζεται πως δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και δικαστικοί επιμελητές απέχουν από τα καθήκοντα τους περίπου δύο μήνες, ζητώντας την απόσυρση του προσχεδίου για το ασφαλιστικό και χορήγηση συγκεκριμένων, ποσοτικοποιημένων στοιχείων προκειμένου να αρχίσει ουσιαστικός διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς.

Αντίστοιχα οι μηχανικοί της Μαγνησίας, απέχουν από επιτροπές και συμβούλια, ενώ οι εργολάβοι απέχουν από διαγωνισμούς έργων περίπου δύο μήνες.

Επίσης, σύμφωνα με το Οικονομικό Επιμελητήριο, και λογιστές – φοροτεχνικοί, έχουν λάβει να μην προχωρήσουν στην κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων. Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος επισημαίνει και το θέμα της δημιουργίας ελευθέρων επαγγελματιών δύο ταχυτήτων, μέσω της πέρα από κάθε λογική διάκρισης, που κάνει ο υπουργός Εργασίας, με τις μόνο σε τρεις κατηγορίες επιστημόνων, αφήνοντας έξω οικονομολόγους και λογιστές – φοροτεχνικούς, παρά το γεγονός ότι και οι οικονομολόγοι – όπως και οι υπόλοιποι επιστημονικοί φορείς – απορρίπτουν κάθε περίπτωση εκπτώσεων επί του 27% ασφαλίστρου.

Την ημέρα, που θα ανοίξει η σχετική εφαρμογή του TAXIS, οι λογιστές – φοροτεχνικοί θα ξεκινήσουν την αποχή διαρκείας από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, ενώ θα αποκλείσουν και εφορίες σε όλη τη χώρα.

Η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων κλάδων Ελεύθερων Επαγγελματιών Μαγνησίας, αποφάσισε να καλέσει τα μέλη τους να μην προβούν σε κινήσεις πίεσης σε βάρος των οικονομολόγων, λογιστών – φοροτεχνικών, προκειμένου να υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις.

Ακόμη οι γιατροί είναι έτοιμοι να προχωρήσουν ακόμη και σε αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, αν δεν αποσυρθεί η κυβερνητική πρόταση. Σημειώνεται ότι ήδη οι μικροβιολόγοι της Μαγνησίας βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας την πληρωμή τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Όπως τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων κλάδων Ελεύθερων Επαγγελματιών Μαγνησίας το νέο για το ασφαλιστικό:

• Οδηγεί στην εξόντωση τον επιστήμονα – ελεύθερο επαγγελματία και την μικρομεσαία επιχείρηση, αυτούς δηλαδή που μέχρι σήμερα αποτελούν την ατμομηχανή της οικονομίας και τους χρηματοδότες του δημοσίου.

• Ενισχύει την εισφοροδιαφυγή, δηλαδή την αδήλωτη και μαύρη εργασία, και τη φοροδιαφυγή γιατί αυτός θα είναι ο μόνος τρόπος να μπορέσει ο μέχρι σήμερα συνεπής φορολογούμενος επαγγελματίας να επιβιώσει.

• Οδηγεί σε λουκέτο χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις και σε κλείσιμο των βιβλίων πολλών χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών που δεν έχουν πλέον ούτε κίνητρο να δουλέψουν, αλλά ούτε και τη δυνατότητα να είναι συνεπείς με αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας και τη μείωση των εισφορών στα ταμεία.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προς ολοκλήρωση οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου από Αμποβό (Αφύσσου) προς παραλία Ραζή στον Προφήτη Ηλία… - https://t.co/EtOegWm861 -

  • Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένια μετάλλια από Ντούσκο και Αναστασιάδου #κωπηλασία - https://t.co/8Ttc1EJXEy -

  • Τσιτσιπάς: Στον επόμενο γύρο του Roland Garros #ΣτέφανοςΤσιτσιπάς - https://t.co/1bVwW98YiE -

"Αλιεύοντας" την είδηση