Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Καταδικάζει η ΕΣΗΕΘΣΤEΕ απεργοσπάστες και την εφημερίδα “Ελευθερία”

Καταδικάζει η ΕΣΗΕΘΣΤEΕ απεργοσπάστες και την εφημερίδα “Ελευθερία”

Η Ένωση Συντακτών ς Στερεάς ς και Εύβοιας χαιρετίζει την αγωνιστική στάση των δημοσιογράφων – μελών της, που συμμετείχαν στο σύνολό τους στην απεργιακή κινητο της Τετάρτης 3 Φεβρουαρίου 2016, με στόχο να προστατεύσουν το αυτονόητο δικαίωμα τους στην κοινωνική ασφάλιση.

Όλες οι μεγάλες εφημερίδες στην περιοχή ευθύνης που απασχολούν επαγγελματίες δημοσιογράφους, όλα τα μεγάλα περιφερειακά τηλεοπτικά δίκτυα καθώς και τα ενημερωτικά ραδιόφωνα και ιστοσελίδες, συμμετείχαν στην απεργιακή κινητο.

Θλιβερές εξαιρέσεις οι γνωστοί και συνήθεις απεργοσπάστες που συστηματικά δεν σέβονται τη μάχη που δίνει όλη η κοινωνία και ο δημοσιογραφικός κόσμος για το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία, τη σωτηρία των ασφαλιστικών του Ταμείων και της ελπίδας για ένα συνταξιοδοτικό μέλλον.

Οι γνωστοί για την απεργοσπαστική τους τακτική εκδότες των εφημερίδων ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ της ς και ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ της Λαμίας, για μία ακόμη φορά έθεσαν πάνω από το κοινωνικό συμφέρον τα δικά τους μικροσυμφέροντα και κυκλοφόρησαν την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, ημέρα που «νέκρωσε» όλη η , απεργοσπαστικά φύλλα χρησιμοποιώντας ως συντακτικό προσωπικό μη μέλη.

Επίσης κάποιες ηλεκτρονικές σελίδες που δεν απασχολούν επαγγελματίες δημοσιογράφους ανήρτησαν κείμενα, μη συμμετέχοντας στην μάχη που δίνει ο κόσμος του καθημερινού μόχθου της ενημέρωσης, αλλά και όλη η κοινωνία ενώ και το Ράδιο ΒΕΡΑ του Βόλου μετέδωσε ενημερωτικά δελτία σπάζοντας την απεργία χρησιμοποιώντας έναν ηχολήπτη για την εκφώνηση τους.

Ας γνωρίζουν, όλοι οι παραπάνω, ότι με τη στάση τους ανοίγουν μέτωπο όχι κατά των επαγγελματιών δημοσιογράφων και των εργαζομένων συνολικά στο χώρο της ενημέρωσης, αλλά με την ίδια την κοινωνία που τους κρίνει, τους αξιολογεί και τους κατατάσσει στους απεργοσπάστες.

Οι δημοσιογράφοι αγωνίζονται για αξιοπρεπή εργασία και ασφάλιση που θα ενισχύσει τον πλουραλισμό και τη δημοκρατία στον Τύπο.

Προειδοποιούνται οι απεργοσπάστες πως η στάση τους δεν θα μείνει χωρίς αντίδραση. Θα βρουν σύντομα απέναντί τους την αν συνεχίσουν να συντάσσονται με τα μεγαλοσυμφέροντα που επιδιώκουν την εξαθλίωση της κοινωνίας.

Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε για την απαγόρευση
του πρόεδρου του ΕΚΛ στην Ελευθερία

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών ς, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, καταδικάζει την απαγόρευση εισόδου από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, του πρόεδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τάσου Τσιαπλέ, στο χώρο των τυπογραφικών εγκαταστάσεων της εφς ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ στη Λάρισα.

Ο κ. Τσιαπλές μαζί με άλλα μέλη του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, είχε μεταβεί στο χώρο προκειμένου να ενημερώσει τους εργαζόμενους για την πανεργατική απεργία της Πέμπτης.

Η συγκεκριμένη πρωτοφανής αντισυνδικαλιστική ενέργεια δεν συνάδει σε μια επιχείρηση που ποτέ στο παρελθόν δεν είχε δώσει αντίστοιχα δείγματα γραφής.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, ζητεί από τη διεύθυνση της εφς να ανακαλέσει τις διαθεσιμότητες των συναδέλφων και να επαναφέρει την εργασιακή ειρήνη στην επιχείρηση, καθώς όλα τα καταγγελλόμενα επεισόδια μόνο προβλήματα της δημιουργούν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση