Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Τύπου –Χάρτου Μαγνησίας: Να αποσυρθεί άμεσα η σύμβαση γαλέρας στην ΑΝΤΟPACK AE
Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Τύπου –Χάρτου Μαγνησίας:   Να αποσυρθεί άμεσα η σύμβαση γαλέρας στην ΑΝΤΟPACK AE

Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Τύπου –Χάρτου Μαγνησίας: Να αποσυρθεί άμεσα η σύμβαση γαλέρας στην ΑΝΤΟPACK AE

“Λίγες μέρες πριν από τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, διάλεξε η επιχείρηση ANTOPACK ΑΕ να καταθέσει στην Επιθεώρηση, Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας, την οποία συμφώνησε με την «Ένωση Προσώπων» στην επιχείρηση. Χρησιμοποιώντας τη δικαιολογία της κακής οικονομικής κατάστασης και της μειωμένης παραγωγής, την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι κάνουν τριπλοβάρδιες!”

Αυτό τονίζει η Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Τύπου –Χάρτου ς και ζητά να αποσυρθεί άμεσα η σύμβαση γαλέρας στην ΑΝΤΟPACK AE, προσθέτοντας: “Η Σύμβαση προβλέπει μισθούς με βάση την Εθνική Συλλογική Σύμβαση των 586 και 511 € και ότι παραπάνω από αυτή, λογίζεται ως οικιοθελής παροχή της εταιρείας.
Αξιώνει από τους εργαζόμε να είναι όποτε, όπου και όταν θέλει το αφεντικό στην διάθεσή του, ανεξάρτητα από ωράρια, αργίες, , 5θήμερο.

Ούτε ο πρώτος είναι ούτε ο τελευταίος , που απαιτεί από τους εργαζόμε, να σκύψουν το και να αποδεχθούν να ορίζεται η μοίρα τους, αν με τα κέφια του. Θέλουν να τελειώνουν μια και καλή με τα συγκροτημένα δικαιώματα των εργαζομένων, γι' αυτό και στην προτεραιότητά τους είναι η κατάργηση των ΣΣΕ. Δεν είναι τυχαίο που η Σύμβαση αναφέρει: «οι εργαζόμενοι αναγνωρίζουν και αποδέχονται ρητά και ανεπιφύλακτα…παραιτούμενοι από το δικαίωμά τους να εγείρουν αμφισβητήσεις».
Αυτό είναι που φοβούνται, την οργανωμένη εργατική αντίδραση. Αντίδραση που θα έχει στόχο την ικανο των σύγχρονων αναγκών μας, κόντρα στη λογική του μικρότερου κακού, κόντρα στο δρόμο που θυσιάζει τις ζωές μας για τα κέρδη των λίγων.

Απαιτούμε από την εργοδοσία να αποσύρει άμεσα τη συγκεκριμένη Σύμβαση! Αφορά όλους τους εργάτες, μιας και ανοίγει την όρεξη και στους άλλους εργοδότες. Αυτά που προβλέπει καταργούν κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος, μετατρέπουν τους εργάτες σε δούλους του 21ου αιώνα.

Η εργοδοσία «πατάει» σε πλήθος αντεργατικών νόμων που έχουν ψηφίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις και όχι μόνο δεν καταργήθηκαν από τη σημερινή αλλά πάνω τους έφεραν καινούργια αντεργατικά μέτρα, ενώ στα σκαριά είναι και το καινούργιο εργασιακό, που θα προβλέπει παραπέρα ελαστικοποίηση των σχέσεων ς, απελευθέρωση απολύσεων, περιορισμούς στη συνδικαλιστική δράση.

Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «ΑΝΤΩΝΙΟΥ», έχουν έναν και μόνο δρόμο. Να ξεπεράσουν τον φόβο, να οργανωθούν και να συσπειρωθούν στο κλαδικό τους σωματείο, απομονώνοντας την κατασκευασμένη από τον εργοδότη «Ένωση Προσώπων» και να αγωνιστούν μαζί με τους άλλους εργαζόμενους για να μην περάσει ο εργασιακός μεσαίωνας. Να μην ξεχνάμε ότι το και άλλα εργατικά δικαιώματα, κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες και αίμα, τον 19ο αιώνα. Αυτά προσπαθούν σήμερα να ξεθεμελιώσουν οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις τους. Δεν θα τους αφήσουμε!!! Έχουμε χρέος σε εμάς και στα παιδιά μας!!!”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση