Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Ενώσεις Συντακτών: Ενίσχυση των περιφερειακών ΜΜΕ λόγω κορωναϊού
Ενώσεις Συντακτών: Ενίσχυση των περιφερειακών ΜΜΕ  λόγω κορωναϊού

Ενώσεις Συντακτών: Ενίσχυση των περιφερειακών ΜΜΕ λόγω κορωναϊού

Κοινή επιστολή απέστειλαν οι Ενώσεις  Συντακτών της Ελληνικής περιφέρειας προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τους υφυπουργούς Οικονομικών  Θεόδωρο Σκυλακάκη και  παρά τον πρωθυπουργό  Στυλιανό Πέτσα για την ενίσχυση των περιφερειακών λόγω κορωναϊού.

Στην επιστολή αναφέρεται: “Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων Συντακτών της Ελληνικής ς (ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, ΕΣΠΗΤ) καλούν την Κυβέρνηση να συμπεριλάβει στα στήριξης προς τους εργαζόμενους και τα της ς που και αυτά δοκιμάζονται από την κρίση που έχει προκληθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Από την πρώτη στιγμή επισημάναμε την ανάγκη τα ΜΜΕ και οι εργαζόμενοι τους, να τύχουν των προβλέψεων προστασίας, διευκολύνσεων και ενισχύσεων όπως και άλλοι κλάδοι της ς, τονίζοντας την καθοριστική συμβολή τους στην ενημέρωση του κοινού.

Είναι γεγονός ότι το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης πλήττονται ή θα πληγούν άμεσα, εάν δεν υπάρξουν οι κρατικές μέριμνες για την ανακοπή φαινομένων, όπως η μη καταβολή μισθών ή ακόμη και απολύσεων.

Είναι επιτακτική ανάγκη οι άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται στις πρώτες γραμμές αυτής της μεγάλης μάχης που δίνει η κοινωνία μας, να μην εγκαταλειφθούν στην μοίρα τους.

Καλούμε την Κυβέρνηση να συμπεριλάβει και τους εργαζόμενους και τα ΜΜΕ στα οποία εργάζονται, στα προγράμματα προστασίας των θέσεων εργασίας, παροχών, διευκολύνσεων και έμμεσων ή άμεσων ενισχύσεων που προβλέπονται για όλους του κλάδους της ς, οι οποίοι πλήττονται από την πρωτοφανή κρίση.    

Οι δηλώσεις του Υφυπουργού παρά τον Πρωθυπουργό κ. Στυλιανού Πέτσα, σε περιφερειακό τηλεοπτικό κανάλι (Star Κεντρικής Ελλάδας στις 19-3-2019), μας κάνουν να αισιοδοξούμε ότι η Κυβέρνηση έχει αντιληφθεί το σοβαρό ρόλο που παίζει η σοβαρή ενημέρωση της Ελληνικής κοινωνίας στην πρωτοφανή κρίση που έχει ξεσπάσει, πίσω από το θεάρεστο έργο που επιτελούν , και παραϊατρικό προσωπικό.

Τέλος, θεωρούμε ότι τα στήριξης του περιφερειακού Τύπου που βρίσκονται ένα βήμα πριν την υλοποίησή τους, θα ξεκινήσουν κανονικά, καθώς υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και θα δώσουν σημαντική ανάσα στον περιφερειακό Τύπο, που δοκιμάζεται εδώ και χρόνια.”

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση