Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Ενημέρωση από ΕΚΒ και ΑΔΕΔΥ για την απεργιακή συγκέντρωση της Κυριακής
Ενημέρωση από ΕΚΒ και ΑΔΕΔΥ  για την απεργιακή  συγκέντρωση της Κυριακής

Ενημέρωση από ΕΚΒ και ΑΔΕΔΥ για την απεργιακή συγκέντρωση της Κυριακής

Ενημέρωση για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο πραγματοποίησαν στην Πλ. Αγ. Νικολάου ΕΚΒ και Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας, καλώντας τον κόσμο να συμμετέχει και να δώσει δυναμικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά την Κυριακή 8 Μαΐου στις 11 το πρωί στην Πλ. Ελευθερίας.

Ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλος ανέφερε «Δυστυχώς με πρωτοφανείς διαδικασίες fast trackη κυβέρνηση καταθέτει ένα νομοσχέδιο έκτρωμα για την καταδίκη της εργατικής τάξης. Εμείς έχουμε μαζευτεί σήμερα, για να ενημερώσουμε τους πολίτες ότι σε καμία περιπτώσεων δεν πρέπει να ψηφιστεί την Κυριακή αυτό το νομοσχέδιο. Καλούμε τον κόσμο στις 11 το πρωί στην Πλ. Ελευθερίας. Καλούμε όλους τους βουλευτές να μην ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο, γιατί το αίμα των εργαζομένων θα είναι στα χέρια των βουλευτών που θα το ψηφίσουν».

Κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Κυριακής απηύθυνε και ο πρόεδρος του Ν.Τ. Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ Φιλ. Κωνσταντινίδης, λέγοντας: ” «Οι διαδικασίες που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι πρωτόγνωρες. Ζήσαμε ένα πολύμηνο διάστημα, με κρυφό νομοσχέδιο που το περιέφερε σε διαδρόμους, Ε.Ε. και ΔΝΤ και σε μία νύχτα θέλει να το νομοθετήσει. Ως εργαζόμενοι καταβάλλουμε έστω και τελευταία στιγμή προσπάθειες, ώστε να εναντιωθούμε στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Καλούμε τον κόσμο την Κυριακή στις 11 το πρωί στην Πλ. Ελευθερίας, για να ζητήσουμε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που τσακίζει την κοινωνική ασφάλιση και διαλύει και τους εργαζομένους».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρ. Πλαστάρας κληθείς να σχολιάσει την παρουσία του πρωθυπουργού στην Κ.Ο. τόνισε «Ο πρωθυπουργός μας εξέπληξε. Παρουσιάζοντας μια εικόνα που δεν ήταν ης χώρας μας. Παρουσίασε ανάπτυξη. Παρουσίασε ιδιωτικό τομέα που έχει απορροφήσει την ανεργία. Να τον ενημερώσουμε ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική. 21.000 θα είναι τα λουκέτα σύμφωνα με τη μελέτη μικρών επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ στο πρώτο εξάμηνο κι αν περάσει αυτό το νομοσχέδιο θα είναι πολλαπλάσιες οι απώλειες και στο κομμάτι των λουκέτων, αλλά και στο κομμάτι των εργαζομένων. Άρα λοιπόν αυτά που είπε ο πρωθυπουργός σήμερα, μάλλον αναφέρονταν σε κάποια άλλη χώρα κι όχι για την Ελλάδα που τα τελευταία έξι χρόνια κι ειδικά τα μεσαία στρώματα, έχουν δεχτεί τέτοια επίθεση, που μάλλον όποιος δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα οδηγείται σε αυτά τα συμπεράσματα».

Μάλιστα έστειλε μήνυμα στους Βουλευτές του Νομού, που την Κυριακή θα κληθούν να ψηφίσουν ένα νομοσχέδιο, που όπως ανέφερε «θα επηρεάσει το μέλλον των επιχειρήσεών μας και το μέλλον των παιδιών μας. Τη Δευτέρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ότι πιέστηκαν ή δεν ήξεραν ή το κάνουν προς όφελος της πατρίδας. Το Σύνταγμα λέει ότι είναι στη Βουλή για να βοηθούν τον κόσμο κι όχι να τον οδηγούν σε καταστάσεις απόγνωσης. Ο μικρομεσαίος επαγγελματίας, βιοτέχνης κι έμπορος βρίσκεται με επιεικείς όρους, σε πλήρη απόγνωση όχι μόνο από την πολιτική του τελευταίο ενάμιση χρόνου, αλλά και από τις προηγούμενες πολιτικές, που τον οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια στον καιάδα. Ουκ αν λάβεις πάρα του μη έχοντος. Καμία δικαιολογία από τη Δευτέρα, καμία επίρριψη ευθυνών σε δανειστές κ.α. Αντί να προχωρήσουν σε παραγωγική ανασυγκρότηση, σε μείωση φορολογικών κι ασφαλιστικών υποχρεώσεων, αυτοί προχωρούν σε αύξηση του ΦΠΑ, διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, αύξηση των φορολογικών συντελεστών που οδηγούν στον καιάδα τους επαγγελματίες».

Το ΤΕΕ Μαγνησίας

Το ΤΕΕ Μαγνησίας συμμετέχοντας στη Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Μαγνησίας επί του Νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στην Απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί της Κυριακής 8/5/2016 στην Πλατεία Ελευθερίας, από όπου θα ξεκινήσει η πορεία διαμαρτυρίας. Όπως αναφέρει στο κάλεσμά του προς του διπλωματούχους μηχανικούς

” όπως γνωρίζετε αύριο Κυριακή 8/5/2016 εισάγεται προς ψήφιση το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας – Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος – Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων».

Πρόκειται για ένα Νομοσχέδιο που ουσιαστικά μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη εξαθλίωση και εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και ειδικότερα για τις αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών που επιβάλλεται με τη μορφή «κεφαλικού φόρου» και οδηγεί σε βέβαιο «θάνατο» τα γραφεία και τις επιχειρήσεις μας”.

apergia1

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διαδικτυακά η Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης - https://t.co/oahzQKl9BA -

  • Κορωνοϊός: 196 νέα κρούσματα - https://t.co/KYnsuqlZ62 -

  • Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός στο τραπέζι του Συμβουλίου Άμυνας - https://t.co/GYPrFEa5rs -

"Αλιεύοντας" την είδηση