Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Ενέργειες υποστήριξης για 725 απολυμένους
Ενέργειες  υποστήριξης για 725 απολυμένους

Ενέργειες υποστήριξης για 725 απολυμένους

Παράταση  προθεσμίας υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο του υ «EGF/2017/003 GR/Attica retail»

Το ΙΝΕ ΓΣ, στο πλαίσιο του υ «EGF/2017/003 GR/Attica retail», που συγχρηματοδοτείται από το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ (ΕΤΠ) ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014-2020, συμμετέχει σε ένωση φορέων για την υποστήριξη στους επτακόσιους είκοσι πέντε (725) πρώην εργαζόμενους, που απολύθηκαν, κατά την περίοδο μεταξύ 19 Απριλίου 2016 έως 19 Ιανουαρίου 2017, από τις εταιρείες ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.Ε., DIXONS SOUTH – EAST EUROPE AEBE, MEDIA SATURN ΗΛΕΚΤΡΟΝ ΕΛΛΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΑΤΗΝΗ ΧΟΝΤΟΣ Α.Ε.Ε. ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, ΑΔΕΛΦΟΙ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΕ, METRO AEBE, NOTOS COM ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΕΒΕ, PET CITY ΑΕΒΕ, ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ Α.Ε. του κλάδου με τίτλο: «Λιανικό εμπόριο, εκτός από το εμπόριο μηχανοκίνητων οχημάτων και μοτοσυκλετών» στην Αττική και σε 10 περιφέρειες της χώρας (και στην περιφέρεια ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ) οι οποίες, είτε έπαυσαν τη δραστηριότητά τους, είτε απέλυσαν εργαζόμενους/ες λόγω της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με σχετικές διακριτές ανακοινώσεις του ΕΙΕΑΔ (http://www.eiead.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=465&Itemid=229&lang=el),

α) Οι ως άνω ενδιαφερόμενοι/ες-πρώην /ες καλούνται να ενημερωθούν για το έργο και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής τους στις ενέργειες στήριξης τους έως και 7/12/2018

β) Ομοίως, έως και 7/12/2018 ώρα 14:00μμ, οι ενδιαφερόμενοι σύμβουλοι επαγγελματικής συμβουλευτικής, καλούνται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο ενιαίο μητρώο συνεργατών επαγγελματικής συμβουλευτικής για την στο εν λόγω έργο.

Το έργο θα υλοποιηθεί από ένωση φορέων υπό τη συνολική ευθύνη του Ε.Ι.Ε.Α.Δ. (φορέας υλοποίησης), που απαρτίζεται από το (1) Ε.Ι.Ε.Α.Δ, το (2) το «ΙΜΕ ΓΣΕΒ», (3) το «ΙΝΕΜΥ», (4) το «ΙΝΕ ΓΣΕΕ», (5) το «ΚΕΚ ΙΝΕ ΓΣΕΕ», (6) το «ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ», (7) το «ΚΕ».

Οι ενέργειες του έργου είναι οι ακόλουθες:
A) Επαγγελματική συμβουλευτική στην οποία προβλέπονται 25 ατομικές συνεδρίες επαγγελματικής συμβουλευτικής ανά ωφελούμενο/η από συμβούλους απασχόλησης καθώς και υποστήριξη στην εκπόνηση επιχειρηματικών σχεδίων από συμβούλους επιχειρηματικότητας.

Β) Κατάρτιση στην οποία προβλέπονται i) η συμμετοχή των ωφελουμένων σε προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης διάρκειας 300 ωρών, έπειτα από διάγνωση των εκπαιδευτικών τους αναγκών, ή ii) συμμετοχή σε προγράμματα εξειδικευμένης εκπαίδευσης/κατάρτισης.

Περισσότερες πληροφορίες στους ακόλουθους συνδέσμους:
• www.ypakp.gr και www.eye-ekt.gr

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινήσεις, οι ενδιαφερόμενοι/ες πρώην /ες των ως άνω εταιρειών καθώς και οι ενδιαφερόμενοι/ες σύμβουλοι , μπορούν να έρθουν σε επαφή με το ΙΝΕ ΓΣΕΕ Θεσσαλίας, Τζαβέλα 4, 41222, Λάρισα, τηλ. 2410537489-90 , thessaly@reg.inegsee.gr.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση