Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Ενδιαφέρουσα ημερίδα για ανέργους κι επιχειρηματίες
Ενδιαφέρουσα ημερίδα για ανέργους κι επιχειρηματίες

Ενδιαφέρουσα ημερίδα για ανέργους κι επιχειρηματίες

Ημερίδα για την απασχόληση, διοργανώθηκε σήμερα Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015 από την Εταιρεία Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας (ΕΑΕΜ) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Η ημερίδα με τίτλο: «Μισθολογικό κόστος και ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης», στοχεύει στην παρουσίαση των δράσεων της Πράξης «Η επιχειρηματικότητα – απασχολησιμότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλίας» και τις ευκαιρίες απασχόλησης και ανάπτυξης επιχειρηματικής δραστηριότητας που δίνονται στους ωφελούμενους της πράξης αλλά και στις τοπικές επιχειρήσεις, στους παρακάτω κλάδους – ειδικότητες :

-Υποστήριξη Επιχειρήσεων

-Επιμελητής Προσωπικής Φροντίδας

-Προσωπικό Ασφαλείας

-Τεχνικός Καθαρισμών

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Η Επιχειρηματικότητα στη Νέα Εποχή», εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης με τίτλο: «Επιχειρηματικότητα – Απασχολησιμότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας» της δράσης 7: «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 7 «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση στις 8 περιφέρειες σύγκλισης» του ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ», που συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

O πρόεδρος της Αναπτυξιακής για την επιχειρηματικότητα στη νέα εποχή Γιώργος Σπαθής, που ήταν ο βασικός ομιλητής τόνισε ότι η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο ημερίδων ευαισθητοποίησης επιχειρηματιών, επαγγελματιών ή μελλοντικών επαγγελματιών σχετικά με την απασχόληση 80 καταρτισθέντων ήδη στο ΚΕΚ ΚΕΠΕΘ, μέσα από το πλαίσιο του προγράμματος επιχειρηματικότητα, και απασχόληση στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας.

Ενημερώνουμε τον τοπικό επιχειρηματικό κόσμο σχετικά με τις ευκαιρίες απασχόλησης και ειδικά σε κάποιες περιπτώσεις επιδοτούμενης απασχόλησης σχετικά με το μισθολογικό κόστος και κυρίως σε ό,τι αφορά την ανεύρεση καταρτισμένων υποψήφιων εργαζομένων στις επιχειρήσεις τους.

Για το εάν οι τοπικές επιχειρησεις απασχολούν καταρτισμένους ο κ. Σπαθής εξήγησε: « Γενικά υπάρχει μια αρνητική συμπεριφορά η οποία ξεκινά από το κακό επιχειρηματικό κλίμα, τις αρνητικές μελλοντικές προοπτικές που διαφαίνονται και επίσης και από τις τεχνικές δυσχέρειες που επιβάλλουν αυτά τα προγράμματα όσον αφορά ωρών υλοποίησης αλλά κι επειδή οι επιχειρηματίες θεωρούν ότι πληρώνουν δύσκολα και πάρα πολύ αργά».

Να σημειωθεί ότι τα άτομα που παρακολουθούν προγράμματα κατάρτισης στη Μαγνησία σε ιδιωτικά και δημόσια ΚΕΚ ανέρχονται στις 2.000 και όσον αφορά τα προγράμματα Voucher οι ειδικότητες που έχουν ζήτηση αφορούν οριζόντιες δεξιότητες και σε ελάχιστες περιπτώσεις ειδικές καινοτόμες ή μη δεξιότητες αφού δεν είναι εφικτό να υλοποιηθούν σε διάστημα 100 ωρών, ενώ οι καταρτισμένοι μετά τη θεωρητική κάνουν και πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις της περιοχής και δίνονται επιπλέον κίνητρα για την απασχόληση.

Τέλος ο πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου Μαγνησία του Επιμελητηρίου Βασίλης Καραλής τόνισε: «Οι συγκεκριμένες δράσεις δεν πρέπει να περνούν απαρατήρητες, τόσο από τους ανέργους, όσο και από τους επιχειρηματίες. Γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και είναι χρήσιμο να ενδιαφερθούν όλοι κυρίως οι άνεργοι».

Ο ίδιος δεν δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συμμετοχή ανέργων και επιχειρηματιών σε δράσεις για την απασχόληση, αλλά σημείωσε ότι επειδή γίνονται συχνά, καλό θα ήταν να δείχνουν πιο πολύ ενδιαφέρον.
apasxolisi2

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση