Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Ένας χρόνος λειτουργίας του JOB CENTER της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου
Ένας χρόνος λειτουργίας του JOB CENTER της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου

Ένας χρόνος λειτουργίας του JOB CENTER της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου

Στις 4 Απριλίου 2023 το Γραφείο Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job Center” έκλεισε ένα χρόνο λειτουργίας. Το Job Center αποτελεί μία νέα Κοινωνική Δομή για την Απασχόληση της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου.

Η βασική στοχοθεσία αφορά την ένταξη και επανένταξη των πλέον κοινωνικοοικονομικά αδύναμων συμπολιτών/ισσών   στην εργασίας.

Το πρότυπο που ακολουθεί αντλείται από αντίστοιχες επιτυχημένες δομές ς της Σκανδιναβίας και της Ισπανίας. Συγχρόνως, αποτελεί Πανελλαδικώς τη μόνη ενεργή Δομή “Job Center” σε επίπεδο Τοπικής Αυτος.

Η βασική μεθοδολογία βασίζεται στις λύσεις και όχι στα προβλήματα (μοντέλο solution focused). Με βάση αυτή τη μεθοδολογία, προσπαθούμε να ενδυναμώσουμε τους ανέργους  προκειμένου να βάζουν στόχους και να αναζητούν λύσεις στα προβλήματά τους σχεδιάζοντας το μέλλον τους. Η προσέγγιση είναι διεπιστημονική και η ομάδα απαρτίζεται από Κοινωνικούς Λειτουργούς, Ψυχολόγο, Διοικητικό και Οικονομολόγο, οι οποίοι συγχρόνως αποσκοπούν στη διασφάλιση της παραμονής των ωφελούμενων στις θέσεις εργασίας.

Η Ετήσια Έκθεση Πράξης για το απεικονίζει ότι μεταξύ Απριλίου έως Δεκέμβριο 2022, 86 πολίτες (29 άνδρες, 56 γυναίκες) έλαβαν εξατομικευμένες υπηρεσίες.  Στο πλαίσιο διεξς 1.159 ενεργειών, οι αναλυτικές υποστηρικτικές υπηρεσίες είχαν ως εξής:

  • Σύνταξη Βιογραφικού: 111
  • Coaching & Συμβουλευτική: 444
  • Follow up 39
  • Σύνδεση με την εργασίας: 57
  • Υποδοχή, πληροφόρηση και ένταξη: 86

Έτσι, με προσανατολισμένες υποστηρικτικές ενέργειες προς ανέργους της περιοχής παρέμβασης της ΣΒΑΑ Βόλου (κεντρική περιοχή της πόλης), δεκαοκτώ ωφελούμενοι παρέμειναν σε θέσεις εργασίας της επιλογής τους.

Ταυτόχρονα, παρήχθησαν:

  1. Δοκιμαστική εφαρμογή αλληλοδραστικής διαδικτυακής πρόσβασης ανέργων-εργοδοτών (Sociotopia)
  2. Τεστ δεξιοτήτων-επαγγελματικού προσανατολισμού
  3. Κείμενο: «Βασικά στοιχεία συμβουλευτικής με ανέργους»

Παράλληλα, διεξήχθησαν εφτά εκδηλώσεις από κοινού με τρίτους, δύο βιωματικά εργαστήρια, 37 δικτυακές συνεργασίες με Προνοιακές Δομές, 26 Δικτυώσεις με Φορείς Παρόχου Απασχόλησης αλλά και 13 Δικτυώσεις στο πλαίσιο διερεύνησης συνεργασίας με Εκπαιδευτικούς Φορείς της πόλης.

Συνακόλουθα, το Job Center της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου αποτελεί ένα ολοκληρωμένο Κέντρο Στήριξης της Απασχόλησης ενώ και οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα να κοινοποιήσουν θέσεις εργασίας  στην περίπτωση που αναζητούν προσωπικό.

Όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι δωρεάν, τόσο για τους ανέργους όσο και για τους εργοδότες.

Για περισσότερες πληροφορίες: JOB CENTER (kekpa.gr)

Η πράξη «Επιχορήγηση της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ για την λειτουργία Γραφείου Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της ς (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης – ΣΒΑΑ Βόλου με κωδικό ΟΠΣ: 5091685 εντάσσεται στη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου με τίτλο Επιχειρησιακός Σχεδιασμός του Δήμου Βόλου για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (ΒΑΑ)» (αρ. έγκρισης Περιφέρειας Θεσσαλίας: 3018/09-10-2017) και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο () στο πλαίσιο του Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-20, Άξ.Πρ.2α «Ανάπτυξη & Αξιοποίηση Ικανοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού-Ενεργός Κοινωνική Ενσωμάτωση».

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαρκέλλα Βαλσάμη-συντονίστρια κοινωνική λειτουργός.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση