Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Eμπορικό σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα
Eμπορικό σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα

Eμπορικό σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα

Μακεδονία, Μέγας Αλέξανδρος και χρήση χρωμάτων άσπρο και μπλε είναι τα συστατικά που συνθέτουν το εμπορικό σήμα «Macedonia The Great» για τα μακεδονικά προϊόντα, το οποίο παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

Στην παρουσίαση παρευρέθησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών.

Η επιλογή της λέξης «Mace-donia» με λατινικούς χαρακτήρες έγινε καθώς αυτός ο τρόπος  γραφής είναι ο πιο αναγνωρίσιμος διεθνώς. Η φράση «Τhe Great» επιλέχθηκε με σκοπό τη συνειρμική σύνδεση της ελληνικής ιστορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τα προϊόντα που προέρχονται από την ελληνική μακεδονική γη, ενώ τα γράμματα GR αναγράφονται με έντονη γραφή, με σαφή αναφορά στα αρχικά της Ελλάδας. Τα άσπρα γράμματα σε μπλε φόντο αποτελούν επίσης στοιχείο αναφοράς στην Ελλάδα.

Το σήμα θα μπορεί να χρησιμοποιείται από όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις, τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες των οποίων θα προέρχονται από την περιοχή της Μακεδονίας και συγκεκριμένα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η αίτηση για την καταχώριση του συλλογικού σήματος του ΣΕΒΕ θα υποβληθεί στο γραφείο διανοητικής ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης (EUIPO), στο Αλικάντε της Ισπανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ δρ Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, για τη δωρεάν απόκτηση του σήματος έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον τουλάχιστον 2.000 επιχειρήσεις.

«Είχα δεσμευθεί ότι θα αντιμετωπίσουμε τις σοβαρές συνέπειες της συμφωνίας των Πρεσπών, υποστηρίζοντας τους επαγγελματικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος ώστε να κατοχυρώσουν μια ενιαία συλλογική ταυτότητα, η οποία θα ξεχωρίζει τα προϊόντα που θα παράγονται από εδώ και στο εξής στη μακεδονική γη. Πιστεύω ότι αυτό το καλαίσθητο σήμα το οποίο παρουσιάζεται σήμερα επιτυγχάνει αυτόν τον σκοπό. Είμαι σίγουρος ότι είναι ένα σήμα το οποίο θα αγκαλιαστεί από όλους τους παραγωγούς της Μακεδονίας, καλύπτει και τις τρεις περιφέρειες, θα υποστηριχθεί από τις επιχειρήσεις και θα μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε μια κεντρική ταυτότητα για τα μακεδονικά προϊόντα. Μια ταυτότητα η οποία παραπέμπει, όπως βλέπετε, στο ένδοξο παρελθόν μας, αλλά ταυτόχρονα χαράσσει και με αυτοπεποίθηση τον δρόμο για ένα πιο αισιόδοξο, για ένα πιο φωτεινό μέλλον», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση