Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » ΕΛΜΕ Μαγνησίας:Να μην κλείσει η βιομηχανία Coca Cola στο Βόλο
ΕΛΜΕ Μαγνησίας:Να μην κλείσει η βιομηχανία Coca Cola στο Βόλο

ΕΛΜΕ Μαγνησίας:Να μην κλείσει η βιομηχανία Coca Cola στο Βόλο

Η εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση και απαιτεί να μην μεταφερθεί η παραγωγική διαδικασία της Coca-Cola Τρία Έψιλον στο Σχηματάρι Βοιωτίας, που σημαίνει κλείσιμο του εργοστασίου στο Βόλο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζεται: “Η του Ομίλου της Coca-Cola θα έχει αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, για πολλές συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και γενικότερα για την τοπική κοινωνία που μαστίζεται από την και την καπιταλιστική οικονομική κρίση. H τοπική κοινωνία, που εκτός των άλλων, με την κατανάλωση των προϊόντων της, πρόσφερε τεράστια κέρδη στη Coca Cola, δεν αντέχει να συνεχιστεί η αποβιομηχανοποίηση της περιοχής.

Με την ανακοίνωσή της η εταιρεία, πριν μερικές ημέρες, να κλείσει τη βιομηχανία στο Βόλο, εκβιάζει τους εργαζόμενους προτείνοντας τους δυο επιλογές: Είτε να «βρεθούν στο δρόμο» με το τέχνασμα της οικειοθελούς απόλυσης ή να «ξεσπιτωθούν» με τις οικογένειές τους, αποδεχόμενοι να εργαστούν στο Σχηματάρι, διαταράσσοντας με βαρβαρότητα τον οικογενειακό τους προγραμματισμό.

Η εκφράζει την αμέριστη συμ και αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους του εργοστασίου στο Βόλου, που απαιτούν να μην κλείσει η βιομηχανική μονάδα. Η συγκεκριμένη βιομηχανία έχει αποφέρει τεράστια κέρδη στον όμιλο που ανήκει, ενώ η απαράδεκτη για μεταφορά του εργοστασίου έχει στόχο την περαιτέρω των κερδών της εταιρείας, η οποία αξιοποιώντας και το αντεργατικό πλαίσιο, επιδιώκει να μειώσει κυρίως το μισθολογικό κόστος, χτυπώντας τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Καλούμε την κυβέρνηση να απαιτήσει να μην μεταφερθεί η βιομηχανική μονάδα. Καλούμε τα σωματεία, τους , τους εργαζόμενους της πόλης να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων στην Coca-Cola Τρία Έψιλον, να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και να βάλουν φραγμό στις ορέξεις για ακόμη περισσότερα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, που σε μια σειρά βιομηχανίες στην περιοχή μας, επιχειρούν μειώσεις αποδοχών, ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και απολύσεις”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση