Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / ΕΛΜΕ Μαγνησίας:Να μην κλείσει η βιομηχανία Coca Cola στο Βόλο
ΕΛΜΕ Μαγνησίας:Να μην κλείσει η βιομηχανία Coca Cola στο Βόλο

ΕΛΜΕ Μαγνησίας:Να μην κλείσει η βιομηχανία Coca Cola στο Βόλο

Η εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση και απαιτεί να μην μεταφερθεί η παραγωγική διαδικασία της Coca-Cola Τρία Έψιλον στο Σχηματάρι Βοιωτίας, που σημαίνει κλείσιμο του εργοστασίου στο Βόλο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζεται: “Η του Ομίλου της Coca-Cola θα έχει αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, για πολλές συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και γενικότερα για την τοπική που μαστίζεται από την ανεργία και την καπιταλιστική . H τοπική , που εκτός των άλλων, με την κατανάλωση των προϊόντων της, πρόσφερε τεράστια κέρδη στη Coca Cola, δεν αντέχει να συνεχιστεί η αποβιομηχανοποίηση της περιοχής.

Με την ανακοίνωσή της η εταιρεία, πριν μερικές ημέρες, να κλείσει τη στο Βόλο, εκβιάζει τους εργαζόμενους προτείνοντας τους δυο επιλογές: Είτε να «βρεθούν στο δρόμο» με το τέχνασμα της οικειοθελούς απόλυσης ή να «ξεσπιτωθούν» με τις οικογένειές τους, αποδεχόμενοι να εργαστούν στο Σχηματάρι, διαταράσσοντας με βαρβαρότητα τον οικογενειακό τους προγραμματισμό.

Η εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους του εργοστασίου στο Βόλου, που απαιτούν να μην κλείσει η βιομηχανική μονάδα. Η συγκεκριμένη έχει αποφέρει τεράστια κέρδη στον όμιλο που ανήκει, ενώ η απαράδεκτη για μεταφορά του εργοστασίου έχει στόχο την περαιτέρω αύξηση των κερδών της εταιρείας, η οποία αξιοποιώντας και το αντεργατικό πλαίσιο, επιδιώκει να μειώσει κυρίως το μισθολογικό κόστος, χτυπώντας τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Καλούμε την να απαιτήσει να μην μεταφερθεί η βιομηχανική μονάδα. Καλούμε τα , τους φορείς, τους εργαζόμενους της πόλης να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων στην Coca-Cola Τρία Έψιλον, να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και να βάλουν φραγμό στις ορέξεις για ακόμη περισσότερα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, που σε μια σειρά βιομηχανίες στην περιοχή μας, επιχειρούν μειώσεις αποδοχών, ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και ”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εξουδετερώθηκαν πέντε #οβίδες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στις Πλάκες #οβίδες - https://t.co/pzKnc3oxwG -

  • Γ. Καραμάνος: «Χρυσή ευκαιρία ΤΩΡΑ για την ανάπτυξη του αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδος» - https://t.co/rccgl8nmJV… -

  • Προς ολοκλήρωση οι Πανελλαδικές Εξετάσεις υποψηφίων των ΕΠΑΛ #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/ZcY5zyNXCB -

"Αλιεύοντας" την είδηση