Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / ΕΚΒ: «Ζωντανά» τα οράματα του Πολυτεχνείου
ΕΚΒ: «Ζωντανά» τα οράματα του Πολυτεχνείου

ΕΚΒ: «Ζωντανά» τα οράματα του Πολυτεχνείου

48 χρόνια µετά, η 17η Νοεµβρίου, η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, παραμένει οδηγός για να γίνουν πράξη τα αιτήματα των αγωνιστών του. Το πνεύμα του Πολυτεχνείου, ως θεμελιώδες συστατικό της συλλογικής μνήμης του Ελληνικού λαού, είναι ολοζώντανο, εν μέσω των δυσχερών συνθηκών της πανδημίας.

Αποτίοντας με σεβασμό τιμή στους ελεύθερους εκείνους μαχητές, καλούμαστε σήμερα, με σεβασμό επίσης, να αγωνιστούμε και για μια κοινωνία απαλλαγμένη από τον φόβο της πανδημίας. Χρέος μας είναι να συνεχίσουμε να κοιτάμε μπροστά, με την ίδια αποφασιστικότητα. Τα θύματα της πανδημίας είναι πλέον αμέτρητα σε παγκόσμια κλίμακα, το ίδιο όμως αμέτρητα είναι και τα θύματα του φόβου, της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Ο που δίνουν τα Συνδικάτα, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής περιστολής των ελευθεριών, εξ αιτίας της υγειονομικής κρίσης, αλλά και εξ αιτίας της κυβερνητικής εκμετάλλευσής της για ακύρωση κάθε αντίστασης, με στόχο τη νομοθετική επαναφορά του εργασιακού Μεσαίωνα, είναι για την ίδια μας τη ζωή. Παλεύουμε για να βγάλουμε την οικονομική «θηλειά» γύρω από τον λαιμό της ελληνικής κοινωνίας και των εργαζομένων, αλλά και για να διαφυλάξουμε τις μας, από την υγειονομική λαίλαπα των ημερών μας, προστατεύοντας τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας.
Αρνούμαστε, με πρόσχημα τον κορωναϊό, να δεχτούμε την ισοπέδωση και τη διαγραφή των εργατικών δικαιωμάτων, που κατακτήθηκαν με αγώνες.
Αρνούμαστε να αντικαταστήσουμε τη δημόσια – δωρεάν Παιδεία με παρεχόμενη, έναντι κέρδους, ιδιωτική «γνώση», ούτε να υποκαταστήσουμε το Δημόσιο Υγείας με την εμπορευματοποιημένη παροχή ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης. Σήμερα, που αυτή η κυβέρνηση «εκποιεί» τα πάντα στο ιδιωτικό μεγάλο κεφάλαιο, ακριβώς μέσα στην πανδημία, το σύνθημα ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, γίνεται ξανά το αγωνιστικό σύμβολο για την προάσπιση των εργατικών και κοινωνικών κεκτημένων και της ελευθερίας. Οι μάσκες δεν θα μας φιμώνουν. Τα αντεργατικά τους Νομοσχέδια δεν θα μας κάμψουν. Προχωράμε μπροστά, ενωμένοι και συσπειρωμένοι, με σημαία μας τα αιτήματα των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, και τα οράματά τους για Ελευθερία, την οποία επιβουλεύονται όσο ποτέ άλλοτε σήμερα τα μεγάλα οικονομικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα των ισχυρών.

Το θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Εκπαιδευτικής Κοινότητας, καταθέτοντας στεφάνι, την Τετάρτη 17/11/2021 και ώρα 11 π.μ. στο Μνημείο των Πεσόντων (Αργοναυτών – Φιλελλήνων).

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ετήσια Επιχειρηματική Επιμορφωτική Συνάντηση του #ΣΒΘΣΕ #ΣΒΘΣΕ - https://t.co/dtroQwhDbk -

  • Υποβολή Δηλώσεων Εφαρμογής για το έτος 2021 (Καν. Ε.Ε. 1257/99  «Δάσωση Γεωργικών Γαιών») - https://t.co/v5wAoL0A1Y… -

  • Η Νίκη Βόλου στηρίζει το έργο της «Φλόγας» - https://t.co/Q8sbxZk9e2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση