Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / ΕΚΒ: Συνθήκες «γαλέρας» στα εργασιακά, με σφραγίδα Κυβέρνησης – ΣΕΒ
ΕΚΒ: Συνθήκες «γαλέρας» στα εργασιακά,  με σφραγίδα Κυβέρνησης – ΣΕΒ

ΕΚΒ: Συνθήκες «γαλέρας» στα εργασιακά, με σφραγίδα Κυβέρνησης – ΣΕΒ

 

 

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου, με αφορμή σειρά διατάξεων, που συνιστούν από μόνες τους ένα μίνι εργασιακό και συνδικαλιστικό και αποτελούν τον βασικό άξονα του αναπτυξιακού Σχεδίου Νόμου, που κατατέθηκε από την στη Βουλή, διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να αποδεχθούν τη νέα αυτή αντεργατική αθλιότητα.

Οι μονομερείς παρεμβάσεις στον πυρήνα της συνδικαλιστικής δράσης και των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, κομμένες και ραμμένες στις αξιώσεις των βιομηχάνων, επαναφέρουν τον άγριο μνημονιακό Μεσαίωνα και αποκαλύπτουν το ύπουλο παράλυσης των συνδικάτων.

Η Μητσοτάκη, συνεχίζοντας την της προκατόχου της κυβέρνησης , κατεδαφίζει μεθοδικά ένα – ένα τα κερδισμένα με αγώνες εργατικά δικαιώματα και επαναφέρει τις συνθήκες «γαλέρας» στην εργασίας, νομοθετώντας κατ’ αξίωση των φυσικών ιδεολογικών εντολέων της!

Οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους σύντομα θα τους επαναφέρουν στην κανονικότητα.

Το δικαίωμα στην απεργία με ελεύθερη και δημοκρατική λήψη των αποφάσεων, οι Συλλογικές, νομοθετικά κατοχυρωμένες, Συλλογικές Συμβάσεις, η και ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζόμενων, που «εξανέμισαν» τα μνημόνια, οι των θέσεων εργασίας και η διασφάλιση υγιών αναπτυξιακών όρων για τη νέων, είναι ζητήματα αδιαπραγμάτευτα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παρουσιάζεται το βιβλίο «#Βασιλική» της Λεμονιάς Μουλά #Βασιλική - https://t.co/kBgYuiE1qn -

  • Εκτελούσε παράνομα #εργασίες σε εξωτερικό λουτρό  #εργασίες - https://t.co/RckgBgYdkI -

  • Διακρίσεις και θέσεις στο βάθρο από τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου στο Μέτσοβο Ursa Trail - https://t.co/Fa4FqjOWh6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση