Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » ΕΚΒ: Περίπτωση eFOOD: Θεσμικός εγγυητής επικίνδυνων εργοδοτικών αυθαιρεσιών η Κυβέρνηση 
ΕΚΒ: Περίπτωση eFOOD: Θεσμικός εγγυητής επικίνδυνων εργοδοτικών αυθαιρεσιών η Κυβέρνηση 

ΕΚΒ: Περίπτωση eFOOD: Θεσμικός εγγυητής επικίνδυνων εργοδοτικών αυθαιρεσιών η Κυβέρνηση 

Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου καταδικάζει το εκβιαστικό «τελεσίγραφο» της εταιρείας e-food, προς τους διανομείς εργαζόμε, με το οποίο κι επιχειρεί να αλλάξει το εργασιακό καθεστώς τους, αποσκοπώντας, μέσα από τη νέα δουλεμπορική τους σχέση ς, να απαλλαγεί από τα εργατικά και ασφαλιστικά τους «βαρίδια».

Δυστυχώς, η πρόσφατη, νεοφιλελεύθερης έμπνευσης, αλλαγή του εργασιακού Νόμου από τον κ. Χατζηδάκη, και η πρόβλεψη (!) μέσω των άρθρων του, παρόμοιων «νόμιμων» εργοδοτικών αυθαιρεσιών, όχι μόνον ενθαρρύνει τέτοιες απαράδεκτες, τριτοκοσμικές συμπεριφορές, αλλά και καθιστά την «θεσμικό εγγυητή», για να επαναληφθούν και από άλλους αδίστακτους εργοδότες στο .

Θέτουμε την προ των σοβαρότατων ευθυνών της, προειδοποιώντας την να πάψει να χρησιμοποιεί «λαγούς», για την νοσηρή στρέβλωση των κριτηρίων παραγωγικότητας και για την εντατικο της δουλείας, με τους εργαζόμενους.

Ένα ακόμη «συγγνώμη» από την πλευρά της δεν φθάνει. Την καλούμε εμπράκτως και θεσμικώς να αποθαρρύνει την κατάχρηση διατάξεων του εργατικού δικαίου, κάτι που, για να γίνει, όμως, χρειάζεται η ίδια η ηθική αυτουργός να πάρει πίσω το αντεργατικό -έκτρωμα, που πρόσφατα –και για τους λόγους αυτούς– ψήφισε.

Αν δεν το κάνει, οι έχουν και τη και τη θέληση να το ακυρώσουν στην πράξη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση