Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » ΕΚΒ: Παραβάσεις και ελλείψεις για το σοβαρό εργατικό ατύχημα
ΕΚΒ: Παραβάσεις και ελλείψεις για το σοβαρό εργατικό ατύχημα

ΕΚΒ: Παραβάσεις και ελλείψεις για το σοβαρό εργατικό ατύχημα

Πρβάσεις κατάφωρες και ψεις, που δεν συνάδουν με όσα η προβλέπει για την εξασφάλιση ασφαλών συνθηκών σε χώρο δουλειάς, διαπιστώθηκαν στην μεταφορική επιχείρηση, όπου συνέβη το σοβαρό ατύχημα, που στοίχισε τον βαρύ τραυματισμό του 29χρονου εργάτη, τονίζει το ΕΚΒ. 

Κατά την επιτόπια , που διενήργησε άμεσα κλιμάκιο του Ε.Κ. Βόλου υπό τον συν. Πρόεδρο Θαν. Παπαδημόπουλο, παρουσία και του Προέδρου του Σωματείου Χειριστών και Εκσκαπτικών Μηχανημάτων Ν. Μαγνησίας, συν. Στέφανου Κορώνη, διαπιστώθηκε ότι εκτός από το γεγονός ότι ο άτυχος εργαζόμενος δεν ήταν ασφαλισμένος από την εργοδότρια εταιρία, και ο ίδιος ο χειριστής του μοιραίου ανυψωτικού μηχανήματος () δεν έφερε ούτε δίπλωμα χειριστού, ούτε άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος.

Το ΕΚΒ έχει κατά κόρον επισημάνει και κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, για τους κινδύνους που συνιστά για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζόμενων η αγνόηση της εργατικής νομοθεσίας, στον βωμό του κέρδους.

Το τελευταίο, αλλά και όλα τα προηγούμενα εργατικά ή δυστυχήματα, ήταν -στην πλειονότητά τους- απόρροια του επαχθέστατου εργοδοτικού στόχου για «μείωση του εργασιακού κόστους».

Το ΕΚΒ ζητεί, μετά την ολο του ελέγχου και την έκδοση του πορίσματος για τις συνθήκες του νέου αυτού περιστατικού, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, και εφ' όσον πιστοποιηθούν οι αυτές, να υπάρξει αυστηρή και παραδειγματική τιμωρία.

Η δεν «ισοσκελίζεται» και δεν μπαίνει στο «ζύγι» των εργοδοτικών κερδών. Η κατάσταση δεν πάει άλλο και οι Νόμοι πρέπει να εφαρμοσθούν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση