Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » ΕΚΒ: Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλη ακρίβεια
ΕΚΒ: Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλη ακρίβεια

ΕΚΒ: Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλη ακρίβεια

 

Αγωνιστική απάντηση, με 24ωρη γενική απεργίας στις 6 Απριλίου

Σθεναρό αγωνιστικό ΌΧΙ στην ανεξέλεγκτη των τιμών, την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, που με την πολιτική ανοχή της κυβέρνησης εξουθενώνει τα ελληνικά εργατικά νοικοκυριά, θα δώσει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου, συμμετέχοντας δυναμικά στην 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία, στις 6 Απριλίου.

Η Ολομέλεια της Διοίκησης, στη Συνεδρίασή της, στις 15/03/2022, αφού συνεκτίμησε ότι η ακρίβεια, ο πενιχρός κατώτατος μισθός αλλά και το ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων στη χώρα μας διαμορφώνουν βαρύ για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας, επικύρωσε την αγωνιστική συμμετοχή, δίνοντας, παράλληλα, στην κινητοποίηση έντονο αντιπολεμικό χαρακτήρα. 

Σύσσωμα καταδικάζεται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, καθώς και τα επικίνδυνα γεωστρατηγικά παιχνίδια των ισχυρών, που απειλούν να ξαναγυρίσουν την και ολόκληρο τον Κόσμο στις μαύρες εποχές της ιστορίας.

Το ΕΚΒ απευθύνει στους εργαζομένους κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην 24ωρη απεργία, και στην απεργιακή συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στην Πλ. Ελευθερίας, ώρα 10:00.

Προς τούτο, καλεί τα Σωματεία να βρίσκονται σε οργανωτική ετοιμότητα για τη σωστή προετοιμασία της, ώστε η κινητοποίηση να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή.

Οι εργαζόμενοι του Ιδιωτικού τομέα ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ:

Αυξήσεις στους μισθούς, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού.

Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.

Επαναφορά όλων των εργασιακών δικαιωμάτων, που καταργήθηκαν με τους μνημονιακούς νόμους και με το πρόσφατο νομοθετικό τερατούργημα Χατζηδάκη.

Αποκατάσταση του Κράτους Πρόνοιας, που με τα μνημόνια και τους ισχύοντες νόμους, κατεδαφίστηκε.

Ενίσχυση του ΕΦΚΑ, με την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού και όχι με τοποθετήσεις από το παράθυρο υψηλόμισθων golden boys, για την αποτελμάτωση έκδοσης των συντάξεων.

Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και εγκατάλειψη, από την κυβέρνηση, των βαθύτερων σχεδίων ιδιωτικοποίησής του.

Άμεση εφαρμογή από την ουσιαστικών πολιτικών για την ενίσχυση του Νομού Μαγνησίας που έχει πληγεί βαρύτατα από την αποβιομηχάνιση, τα μνημόνια και τη συνεχιζόμενη υγειονομική κρίση.

Αξιοποίηση κάθε τομέα τοπικής ανάπτυξης, όχι με ευχολόγια αλλά με μέτρα.

Η Χώρα, η Μαγνησία, ο Βόλος δεν αντέχουν άλλη ανεργία, μεγαλύτερη φτώχεια και περισσότερη εγκατάλειψη. 

Οι εργαζόμενοι, μπροστά στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, διαρκούσης της πανδημίας και της πρωτοφανούς πληθωριστικής έξαρσης, η οποία οφείλεται και στις δύσκολες και επικίνδυνες γεωπολιτικές εξελίξεις που ώθησαν τις τιμές των καυσίμων στα ύψη, αλλά και στη συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να “βάζει πλάτη στην αισχροκέρδεια”, αναλαμβάνουν δράσεις – καμπάνιες που θα κορυφωθούν στις 6 Απριλίου με Πανελλαδική Απεργία και συγκεντρώσεις σε όλη τη Χώρα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΒ

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΩΡΑ 10:00

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση