Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » ΕΚΒ: «Κερκόπορτα» για την καταστρατήγησή τους η υγειονομική κρίση;
ΕΚΒ: «Κερκόπορτα» για την καταστρατήγησή τους η υγειονομική κρίση;

ΕΚΒ: «Κερκόπορτα» για την καταστρατήγησή τους η υγειονομική κρίση;

Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου προειδοποιεί ότι οι παρεμβάσεις της Κυβέρνησης, με αφορμή τη σοβαρή υγειονομική κρίση (covid 19), κινούνται προς λάθος κατεύθυνση και θα βαθύνουν και άλλο την ήδη βαθειά, λόγω και των μνημονίων που προηγήθηκαν, κοινωνική κρίση.

Διαπιστώνεται, δυστυχώς, ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στα εργασιακά, αρχίζει να μετατρέπεται σε πολυεργαλείο, για την κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων και την περαιτέρω συρρίκνωση του εισοδήματός τους.

Ήδη, η εικόνα στην τείνει να καταστεί ανεξέλεγκτη: εκ περιτροπής εργασία, συμβάσεων εργασίας, , περικοπή μισθού κατά 50%, εξαναγκασμός σε οικειοθελείς , , είναι τα υποπροϊόντα των κυβερνητικών νομοθετικών παρεμβάσεων, που ασυνεπείς εργοδότες «αξιοποιούν», για να μειώσουν το «εργασιακό κόστος», με την κυβέρνηση να ποιεί τη νήσσα και να επιχειρεί να «ισοσκελίσει» το χάος, με επιδοματικά ψίχουλα στους εργαζόμε-!

Οι ωμές δηλώσεις και «προειδοποιήσεις» κυβερνητικών στελεχών ότι «οι επιπτώσεις για την δεν τελειώνουν με το πέρας της υγειονομικής κρίσης» προϊδεάζουν τους εργαζόμε για τις μελλοντικές προθέσεις της κυβέρνησης. Ποιες είναι αυτές; Οι εργαζόμενοι τις ξαναγεύτηκαν στο πετσί τους, στα δέκα χρόνια των μνημονίων.

Για άλλη μια φορά, η τακτική του ολοκληρωτικού σοκ χρησιμοποιείται για να δώσει τη χαριστική βολή σ' εκείνους, που σήκωσαν αποκλειστικά στις πλάτες τους όλα τα βάρη.

Το Ε.Κ. Βόλου, που ήδη δέχεται –και παρεμβαίνει– πληθώρα καταγγελιών και στην περιοχή μας, για καταστρατηγήσεις της εργατικής νομοθεσίας, με πρόσχημα τις ρυθμίσεις για τον κορωνοϊό, καλεί τους εργαζόμενους να μην υποκύπτουν στους εκβιασμούς αλλά να ενημερώνουν άμεσα τα συνδικαλιστικά Όργανα και τις αρμόδιες εποπτικές Υπηρεσίες.

Το ΕΚΒ δεν αμφισβητεί την αναγκαιότητα στήριξης των επιχειρήσεων (ιδίως των μικρών), των αποδεδειγμένα πληγεισών από την κρίση. Η στήριξη όμως αυτή να μην προέλθει απ' το νέο ξεζούμισμα των εργαζομένων. Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση ότι το Συνδικαλιστικό Κίνημα δεν θα ανεχτεί να πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι τη νέα κρίση.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση