Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » ΕΚΒ: Κάτω τα χέρια από το 8ωρο
ΕΚΒ: Κάτω τα χέρια από το 8ωρο

ΕΚΒ: Κάτω τα χέρια από το 8ωρο

ια μια άθλια μεταπολιτευτική “πρωτιά” έχει από χθες να …καυχιέται η κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς είναι η μοναδική που αποτόλμησε να καταργήσει την πιο ιερή, την πιο αιματοκερδισμένη κατάκτηση των εργαζομένων, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και τον Κόσμο ολόκληρο: το !

Άξιος συνεχιστής του θατσερικού νεοφιλελευθερισμού, ο , με ένα έκτρωμα και σχεδιάζοντας την υπόγεια παράκαμψη των συμβάσεων ς και των σωματείων, προωθεί την διευθέτηση του χρόνου ς 10 ωρών ημερησίως με ατομική εργαζόμενου-εργοδότη.

Ο στόχος προφανής: να ξεπληρώσει τις υποχρεώσεις και τις προεκλογικές δεσμεύσεις του στο μεγάλο Κεφάλαιο και να ανοίξει διάπλατα την νομοθετική κερκόπορτα για την ισοπέδωση των εργατικών δικαιωμάτων.

Η κυβέρνηση του υγειονομικού μπάχαλου και της εργασιακής ομηρείας εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, με το αναποτελεσματικό κλείσιμο των επιχειρήσεων, προχωρεί ένα ακόμα βήμα πιο πέρα, παραγκωνίζοντας και αποδομώντας το μισό Εργατικό Δίκαιο!

Θεωρώντας προφανώς την διανυόμενη περίοδο της υγειονομικής κρίσης, και τού καταναγκαστικού εγκλεισμού της ελληνικής κοινωνίας λόγω του λοκ ντάουν, ως την πλέον κατάλληλη για να κάνει τις νεοφιλελεύθερες, αντεργατικές υπερβάσεις του, κάνει το λάθος να ανοίξει ένα μεγάλο συγκρουσιακό μέτωπο με τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα.

Τα στραπάτσα της αποτυχημένης ς του δεν θα επιτρέψουν οι να τα “ισοσκελίσει” με την εύνοια του μεγάλου κεφαλαίου.

Θα μας βρει απέναντι και μέχρις ότου αποσύρει το έκτρωμα.

Η Εργατική Πρωτομαγιά, που σε λίγο τιμούμε και αποτελεί σύμβολο αγώνα, με εμβληματικό της κατακτημένο δικαίωμα το οκτάωρο, θα είναι και πάλι αυτή που θα στείλει στα φαντάσματα του νεοφιλελευθερισμού τις πρέπουσες απαντήσεις.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση