Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » ΕΚΒ: Κάλεσμα για την Εργατική Πρωτομαγιά
ΕΚΒ: Κάλεσμα για την Εργατική Πρωτομαγιά

ΕΚΒ: Κάλεσμα για την Εργατική Πρωτομαγιά


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου (ΕΚΒ), τιμώντας το διαχρονικό σύμβολο πάλης, την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό και ΚΑΛΕΣΜΑ συμμετοχής στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, την Τρίτη 4 Μαΐου 2021 και στην κατάθεση στεφανιών, στις 10.00 π.μ., στον τόπο θυσίας στο Βόλο (Δημητριάδος – Αγ. Νικολάου), για να αποτίσουν φόρο τιμής στην ιστορία, τους αγώνες και τους νεκρούς του Εργατικού Κινήματος, τηρουμένων αυστηρά και με συνέπεια των υγειονομικών μέτρων προστασίας της δημόσιας ς.

Η φετινή Πρωτομαγιά, 135 χρόνια από την απεργία στο Σικάγο για το αιματοβαμμένο 8ωρο, ξαναγίνεται η ιστορική πρόκληση για όλους τους εργαζόμε, να αντισταθούμε σθεναρά ενάντια στην πρωτοφανή επίθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να καταργήσει όλες τις κατακτήσεις μας, με πρώτο και βασικότερο το 8ωρο, νομοθετώντας το 10ωρο, και καταργώντας τις συλλογικές μας συμβάσεις, βάζοντας έτσι στο γύψο τα συνδικάτα και μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε ανυπεράσπιστους όμηρους των εργοδοτών.

Επειδή εάν αφήσουμε να συμβεί αυτό, συνυπογράφουμε τη θανατική καταδίκη μας, πρέπει να ορθώσουμε ΤΩΡΑ το αγωνιστικό μας ανάστημα για να τους σταματήσουμε. Είναι ευθύνης και αγώνα για όλους.

Έναν χρόνο, τ, η υγειονομική κρίση αποτελεί το βολικό πρόσχημα της κυβέρνησης και των εργοδοτών, για να μας πάρουν πίσω όλα όσα κερδήθηκαν με αγώνες και με θυσίες. Ένα χρόνο τώρα, βιώνουμε τις δραματικές συνέπειες μιας κρίσης, που ενώ έχει τα υγειονομικά χαρακτηριστικά μιάς πανδημίας, τα οικονομικά της «απόνερα» πέφτουν αποκλειστικά πάνω στις πλάτες μας. Σα να μην έφθανε αυτό, και πάλι η κρίση χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση και τους εργοδότες, για να κατεδαφίσουν ό,τι απόμεινε όρθιο στα και προνοιακά δικαιώματα. Με το νέο νομοσχέδιο – έκτρωμα που προωθούνε για ψήφιση, στρώνουν το χαλί για ένα σύγχρονο εργασιακό Μεσαίωνα. Ματαιοπονούν! Με τον αγώνα μας δεν θα επιτρέψουμε την του 8ώρου, 101 χρόνια μετά την κατάκτησή του στην χώρα μας. Τα νεοφιλελεύθερα όνειρά τους δεν θ' αφήσουμε να γίνουν πραγματικότητα.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ την Κυβέρνηση ότι δεν θ' αφήσουμε να μπουν σε καραντίνα τα δικαιώματα των εργαζομένων και να φιμωθεί η φωνή τους. Η συνειδητή διευκόλυνση απ' την πλευρά της των επικίνδυνων αντεργατικών φαινομένων, που, μέρα με τη μέρα, παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας, δεν πρόκειται να περάσει και θα προσκρούσει στα αγωνιστικά και νομικά όπλα, που διαθέτει το Συνδικαλιστικό Κίνημα.

ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ την άμεση απόσυρση του αντεργατικού – αντισυνδικαλιστικού νομοσχεδίου εμπνεύσεως… ΣΕΒ και τη νομοθετική προστασία των εργατικών δικαιωμάτων με ουσιαστική αντιμετώπιση τού οικονομικού-αντιαναπτυξιακού «Αρμαγεδδώνα», που είναι βέβαιο πως θ' ακολουθήσει μετά το τέλος της υγειονομικής κρίσης. Δεν θ' ανεχθούμε «μέτρα», που θα πέσουν ξανά στις πλάτες των εργαζόμενων, όπως έγινε και με τα μνημόνια.
ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ στην Κυβέρνηση να μην αποτολμήσει την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, επιχειρώντας να εκμεταλλευθεί το υγειονομικό λοκ ντάουν.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ:

• 8 ώρες ΕΡΓΑΣΙΑ
• 8 ώρες ΑΝΑΠΑΥΣΗ
• 8 ώρες ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

1. Άμεσα μέτρα θωράκισης της εργασίας και στήριξης των εισοδημάτων των εργαζόμενων, που επλήγησαν από την κρίση ή με άλλοθι την κρίση.
2. Κατάργηση όλων των ευελιξιών στο ωράριο εργασίας.
3. Άμεση επ του πλαισίου προστασίας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
4. Επ και επανίσχυση των εργασιακών σχέσεων και συμβάσεων σε κάθε επιχείρηση, στα προ της κρίσης ισχύοντα. Άμεση υπογραφή όσων συμβάσεων εργασίας εκκρεμούν, λόγω εργοδοτικής κωλυσιέργειας, και ανακήρυξη όσων έχουν υπογραφεί ως γενικώς υποχρεωτικών.
5. Κατάργηση ΟΛΩΝ των Αντεργατικών – Αντιασφαλιστικών Νόμων.
6. Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό.
7. Κατάργηση των περιοριστικών παρεμβάσεων στο συνδικαλιστικό νόμο 1264/1982 και αυστηρές κυρώσεις στους εργοδότες, που παρεμποδίζουν τη συνδικαλιστική δράση.
8. Αποκατάσταση του κατώτατου μισθού, έτσι όπως προεκλογικά μάς υποσχόταν και αυτή η κυβέρνηση.
9. Προστασία της ς και της ασφάλειας των εργαζομένων.
10. Καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, με οικοδόμηση ενιαίου συστήματος, που να περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας.
11. Προστασία των συνταξιοδοτικών – κοινωνικοασφαλιστικών παροχών.
12. Καμία πολιτική ιδιωτικος της δημόσιας επικουρικής ασφάλισης.
13. Πολιτικές για την προστασία των ανέργων.
14. Ουσιαστική ενίσχυση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας και όχι εμπορευματοποίησή της.

ΤΟ Ε.Κ. Βόλου θα συνεχίσει να παρακολουθεί διαρκώς και από κοντά την κατάσταση. ΚΑΛΕΙ δε τους εργαζόμενους, που πέφτουν θύματα εργοδοτικών αυθαιρεσιών, να συνεχίσουν να τα καταγγέλλουν. Παραμένουμε ΟΛΟΙ σε αγωνιστική ετοιμότητα για κλιμάκωση του αγώνα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση