Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / ΕΚΒ: Κάλεσμα για την Εργατική Πρωτομαγιά
ΕΚΒ: Κάλεσμα για την Εργατική Πρωτομαγιά

ΕΚΒ: Κάλεσμα για την Εργατική Πρωτομαγιά


Το (ΕΚΒ), τιμώντας το διαχρονικό σύμβολο πάλης, την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό και ΚΑΛΕΣΜΑ συμμετοχής στην 24ωρη Πανελλαδική , την Τρίτη 4 Μαΐου 2021 και στην κατάθεση στεφανιών, στις 10.00 π.μ., στον τόπο θυσίας στο Βόλο (Δημητριάδος – Αγ. Νικολάου), για να αποτίσουν φόρο τιμής στην ιστορία, τους αγώνες και τους νεκρούς του Εργατικού Κινήματος, τηρουμένων αυστηρά και με συνέπεια των υγειονομικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η φετινή Πρωτομαγιά, 135 χρόνια από την στο Σικάγο για το αιματοβαμμένο , ξαναγίνεται η ιστορική πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους, να αντισταθούμε σθεναρά ενάντια στην πρωτοφανή επίθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να καταργήσει όλες τις κατακτήσεις μας, με πρώτο και βασικότερο το , νομοθετώντας το 10ωρο, και καταργώντας τις συλλογικές μας συμβάσεις, βάζοντας έτσι στο γύψο τα συνδικάτα και μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε ανυπεράσπιστους όμηρους των εργοδοτών.

Επειδή εάν αφήσουμε να συμβεί αυτό, συνυπογράφουμε τη θανατική καταδίκη μας, πρέπει να ορθώσουμε ΤΩΡΑ το αγωνιστικό μας ανάστημα για να τους σταματήσουμε. Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα για όλους.

Έναν χρόνο, τώρα, η υγειονομική κρίση αποτελεί το βολικό πρόσχημα της κυβέρνησης και των εργοδοτών, για να μας πάρουν πίσω όλα όσα κερδήθηκαν με αγώνες και με θυσίες. Ένα χρόνο τώρα, βιώνουμε τις δραματικές συνέπειες μιας κρίσης, που ενώ έχει τα υγειονομικά χαρακτηριστικά μιάς πανδημίας, τα οικονομικά της «απόνερα» πέφτουν αποκλειστικά πάνω στις πλάτες μας. Σα να μην έφθανε αυτό, και πάλι η κρίση χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση και τους εργοδότες, για να κατεδαφίσουν ό,τι απόμεινε όρθιο στα εργασιακά και προνοιακά δικαιώματα. Με το νέο νομοσχέδιο – έκτρωμα που προωθούνε για ψήφιση, στρώνουν το χαλί για ένα σύγχρονο εργασιακό Μεσαίωνα. Ματαιοπονούν! Με τον αγώνα μας δεν θα επιτρέψουμε την κατάργηση του 8ώρου, 101 χρόνια μετά την κατάκτησή του στην χώρα μας. Τα νεοφιλελεύθερα όνειρά τους δεν θ’ αφήσουμε να γίνουν πραγματικότητα.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ την Κυβέρνηση ότι δεν θ’ αφήσουμε να μπουν σε καραντίνα τα δικαιώματα των εργαζομένων και να φιμωθεί η φωνή τους. Η συνειδητή διευκόλυνση απ’ την πλευρά της των επικίνδυνων αντεργατικών φαινομένων, που, μέρα με τη μέρα, παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας, δεν πρόκειται να περάσει και θα προσκρούσει στα αγωνιστικά και νομικά όπλα, που διαθέτει το Συνδικαλιστικό Κίνημα.

ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ την άμεση του αντεργατικού – αντισυνδικαλιστικού νομοσχεδίου εμπνεύσεως… ΣΕΒ και τη νομοθετική των εργατικών δικαιωμάτων με ουσιαστική αντιμετώπιση τού οικονομικού-αντιαναπτυξιακού «Αρμαγεδδώνα», που είναι βέβαιο πως θ’ ακολουθήσει μετά το τέλος της υγειονομικής κρίσης. Δεν θ’ ανεχθούμε «μέτρα», που θα πέσουν ξανά στις πλάτες των εργαζόμενων, όπως έγινε και με τα μνημόνια.
ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ στην Κυβέρνηση να μην αποτολμήσει την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, επιχειρώντας να εκμεταλλευθεί το λοκ ντάουν.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ:

• 8 ώρες ΕΡΓΑΣΙΑ
• 8 ώρες ΑΝΑΠΑΥΣΗ
• 8 ώρες ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

1. Άμεσα μέτρα θωράκισης της εργασίας και στήριξης των εισοδημάτων των εργαζόμενων, που επλήγησαν από την κρίση ή με άλλοθι την κρίση.
2. Κατάργηση όλων των ευελιξιών στο ωράριο εργασίας.
3. Άμεση επαναφορά του πλαισίου προστασίας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
4. Επαναφορά και επανίσχυση των εργασιακών σχέσεων και συμβάσεων σε κάθε επιχείρηση, στα προ της κρίσης ισχύοντα. Άμεση υπογραφή όσων συμβάσεων εργασίας εκκρεμούν, λόγω εργοδοτικής κωλυσιέργειας, και ανακήρυξη όσων έχουν υπογραφεί ως γενικώς υποχρεωτικών.
5. Κατάργηση ΟΛΩΝ των Αντεργατικών – Αντιασφαλιστικών Νόμων.
6. Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό.
7. Κατάργηση των περιοριστικών παρεμβάσεων στο συνδικαλιστικό νόμο 1264/1982 και αυστηρές κυρώσεις στους εργοδότες, που παρεμποδίζουν τη συνδικαλιστική δράση.
8. Αποκατάσταση του κατώτατου μισθού, έτσι όπως προεκλογικά μάς υποσχόταν και αυτή η κυβέρνηση.
9. της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.
10. Καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, με οικοδόμηση ενιαίου συστήματος, που να περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας.
11. Προστασία των συνταξιοδοτικών – κοινωνικοασφαλιστικών παροχών.
12. Καμία πολιτική ιδιωτικοποίησης της δημόσιας επικουρικής ασφάλισης.
13. Πολιτικές για την προστασία των ανέργων.
14. Ουσιαστική ενίσχυση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας και όχι εμπορευματοποίησή της.

ΤΟ Ε.Κ. Βόλου θα συνεχίσει να παρακολουθεί διαρκώς και από κοντά την κατάσταση. ΚΑΛΕΙ δε τους εργαζόμενους, που πέφτουν εργοδοτικών αυθαιρεσιών, να συνεχίσουν να τα καταγγέλλουν. Παραμένουμε ΟΛΟΙ σε αγωνιστική ετοιμότητα για κλιμάκωση του αγώνα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Φωτιά σε ξερά χόρτα στη Ν. Αγχίαλο - https://t.co/Z6PorxbzTF -

  • Κορωναϊός: Το «αποτύπωμα» του Πάσχα – Πού παρατηρείται έξαρση κρουσμάτων - https://t.co/k4Ez2xLASp -

  • Ασφαλή και αποτελεσματικά τα εμβόλια κατά του κορωναϊού στην εγκυμοσύνη - https://t.co/zWqALBHZ29 -

"Αλιεύοντας" την είδηση