Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / ΕΚΒ: Η ανισότητα είναι ακόμη, δυστυχώς, “γυναικεία υπόθεση”
ΕΚΒ: Η ανισότητα είναι ακόμη, δυστυχώς, “γυναικεία υπόθεση”

ΕΚΒ: Η ανισότητα είναι ακόμη, δυστυχώς, “γυναικεία υπόθεση”

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου χαιρετίζει και τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Φέτος, εκτός από την αυτονόητη απότιση τιμής στην εργαζόμενη, την άνεργη, τη συνταξιούχο, την πρόσφυγα, την οικονομική μετανάστρια, τη γυναίκα που σε κάθε πτυχή της ζωής της δίνει τη μάχη υπό συνθήκες αντίξοες και σε περιβάλλοντα ανισότητας, το Ε.Κ. Βόλου αναδεικνύει με σεβασμό τον παγκόσμιο αγώνα των γυναικών, που μέσα από τις Υπηρεσίες Υγειονομικής Περίθαλψης, δίνουν, νύχτα και μέρα, με αυτοθυσία και αυταπάρνηση τη μάχη κατά της πανδημίας, σώζοντας ανθρώπινες ζωές, χωρίς να υπολογίζουν τις δικές τους.

Το ήδη από την πρώτη στιγμή έχει καταγγείλει τις απαράδεκτες συνθήκες, κάτω από τις οποίες οι ηρωίδες αυτές (και οι άνδρες συνάδελφοί τους) καλούνται να επιτελέσουν το έργο τους, παλεύοντας όχι μόνο με τον κορωναϊό, αλλά και με τον “ιό” του κυβερνητικού νεοφιλελευθερισμού, που έχει προσβάλει και “κατατρώει” το Εθνικό Υγείας, απογυμνώνοντάς το στην πιο κρίσιμη περίοδο.

Το θεωρεί πως το δήθεν κυβερνητικό ενδιαφέρον για την ισοτιμία – ισότητα της γυναίκας δεν είναι παρά μια πρόθεση “επετειακή”, χωρίς άλλο αντίκρυσμα.

Η υγειονομική κρίση, καθώς και η σε πολλούς εργασιακούς χώρους εκδηλούμενη σήψη, με θύματα τις γυναίκες (άνεργες, υποαπασχολούμενες, καταπιεσμένες ή θύματα βίας), έρχονται να αναδείξουν με ακόμη πιο τραγικό τρόπο αυτή την πραγματικότητα.

Κυρίως, όμως, έρχονται να αναδείξουν τις τεράστιες ευθύνες και την θεσμική υποκρισία, η οποία, εκδηλούμενη με αντεργατικές πολιτικές ή νομοθετικά ημίμετρα, είναι αυτή στην ουσία που προκαλεί, συντηρεί και αναπαράγει την ανισότητα, αλίμονο, και τη βία.

Καλούμε τις συναδέλφισσες εργαζόμενες να αψηφήσουν τον φόβο και να συμμετέχουν ακόμη πιο ενεργά στον αγώνα που δίνει το Συνδικαλιστικό Κίνημα για την αυτονόητη κατάκτηση της θέσης που τους ανήκει, στη δουλειά, στο σπίτι, στην κοινωνία.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση