Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Το ΕΚΒ για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας
Το ΕΚΒ για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Το ΕΚΒ για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

 

 

  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου χαιρετίζει και τιμά τον αγώνα για την ουσιαστική ισότητα και ισότιμη οικονομική και κοινωνική ταυτότητα όλων των γυναικών.

Χαιρετίζει την εργαζόμενη, την άνεργη, τη συνταξιούχο, τη μετανάστρια, την πρόσφυγα, τη γυναίκα που δείχνει αλληλεγγύη και σε κάθε πτυχή της ς της κόντρα στα στερεότυπα και τη μισαλλοδοξία, που σηκώνει το βάρος του πολλαπλού της ρόλου σε ένα περιβάλλον που η τυπική κατοχύρωση της ισότητας των φύλων εξουδετερώνεται καθημερινά από τις και το αποκατάστασης, αλλά και πρόληψής τους.

Στη σκιά των επίσημων στοιχείων, που αποτυπώνουν σαφώς την των κρουσμάτων ανισοτιμίας ή ακόμη και βαναυσότητας κατά γυναικών (στο , στη δουλειά, σε δημόσιους χώρους, στο διαδίκτυο), παραμένουν, δυστυχώς, οι αόριστες Κυβερνητικές δεσμεύσεις και υποσχέσεις, ότι δήθεν οι πολιτικές τους θα βελτίωναν τη θέση της Γυναίκας.

Τα τραγικά νούμερα της ανεργίας, με κύρια θύματα τις γυναίκες, τους διαψεύδουν και τους καθιστούν ηθικούς αυτουργούς αυτής της κατάστασης.

Το ΕΚΒ καταδικάζει τον αφοριστικό λόγο έκφρασης «συμπάθειας» προς τις Γυναίκες και αξιώνει το ενδιαφέρον για τη βελτίωση της θέσης της Γυναίκας να εκδηλωθεί με πραγματικές πολιτικές που να την προστατεύουν έναντι της μνημονιακής βαναυσότητας και της εργοδοτικής εκμετάλλευσης.

Για το Συνδικαλιστικό Κίνημα, μέτρο προόδου δεν είναι οι κάθε φορά επετειακές εξαγγελίες, αλλά η έμπρακτη υλο συγκεκριμένων δράσεων που θα αποκαταστήσουν στην πράξη το ισότιμης κοινωνικής, ς και κοινωνικής παρουσίας των γυναικών.

Καλούνται οι εργαζόμενες γυναίκες να αψηφήσουν τον φόβο και να συμμετέχουν ακόμη πιο ενεργά, ακόμη πιο μαζικά στον αγώνα που δίνει το Συνδικαλιστικό Κίνημα για την αυτονόητη κατάκτηση της θέσης που τους ανήκει, στη δουλειά, στο , στην Κοινωνία.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση