Βρίσκεστε εδώ:  / ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Το ΕΚΒ για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας
Το ΕΚΒ για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Το ΕΚΒ για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

 

 

  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου χαιρετίζει και τιμά τον αγώνα για την ουσιαστική ισότητα και ισότιμη οικονομική και κοινωνική ταυτότητα όλων των γυναικών.

Χαιρετίζει την εργαζόμενη, την άνεργη, τη συνταξιούχο, τη μετανάστρια, την πρόσφυγα, τη γυναίκα που δείχνει αλληλεγγύη και δύναμη σε κάθε πτυχή της ζωής της κόντρα στα στερεότυπα και τη μισαλλοδοξία, που σηκώνει το βάρος του πολλαπλού της ρόλου σε ένα περιβάλλον που η τυπική κατοχύρωση της ισότητας των φύλων εξουδετερώνεται καθημερινά από τις διακρίσεις και το έλλειμμα αποκατάστασης, αλλά και πρόληψής τους.

Στη σκιά των επίσημων στοιχείων, που αποτυπώνουν σαφώς την αύξηση των κρουσμάτων ανισοτιμίας ή ακόμη και βαναυσότητας κατά γυναικών (στο σπίτι, στη δουλειά, σε δημόσιους χώρους, στο διαδίκτυο), παραμένουν, δυστυχώς, οι αόριστες Κυβερνητικές δεσμεύσεις και υποσχέσεις, ότι δήθεν οι πολιτικές τους θα βελτίωναν τη θέση της Γυναίκας.

Τα τραγικά νούμερα της ανεργίας, με κύρια θύματα τις γυναίκες, τους διαψεύδουν και τους καθιστούν ηθικούς αυτουργούς αυτής της κατάστασης.

Το ΕΚΒ καταδικάζει τον αφοριστικό λόγο έκφρασης «συμπάθειας» προς τις Γυναίκες και αξιώνει το ενδιαφέρον για τη βελτίωση της θέσης της Γυναίκας να εκδηλωθεί με πραγματικές πολιτικές που να την προστατεύουν έναντι της μνημονιακής βαναυσότητας και της εργοδοτικής εκμετάλλευσης.

Για το Συνδικαλιστικό Κίνημα, μέτρο προόδου δεν είναι οι κάθε φορά επετειακές εξαγγελίες, αλλά η έμπρακτη υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων που θα αποκαταστήσουν στην πράξη το έλλειμμα ισότιμης κοινωνικής, πολιτικής και κοινωνικής παρουσίας των γυναικών.

Καλούνται οι εργαζόμενες γυναίκες να αψηφήσουν τον φόβο και να συμμετέχουν ακόμη πιο ενεργά, ακόμη πιο μαζικά στον αγώνα που δίνει το Συνδικαλιστικό Κίνημα για την αυτονόητη κατάκτηση της θέσης που τους ανήκει, στη δουλειά, στο σπίτι, στην Κοινωνία.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στη Σκόπελο κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Κτηνιατρικής ΠΕΜΣ - https://t.co/cGkSgr1vmN -

  • Έναρξη λειτουργίας του Καταδυτικού Πάρκου στην Αλόννησο - https://t.co/2T2CdbJM2n -

  • Τουρνουά ποδοσφαίρου στο “Παντελής Μαγουλάς” - https://t.co/5ps9z63p7p -

"Αλιεύοντας" την είδηση